„Люлин“ са в очакване на жестока улична война между наркодилъри

Враждуващите кримигрупировки си поделили пазара на дрога в софийското гето, но хубавица предизвикала масовия бой помежду им

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/lyulin-sa-v-ochakvane-na-zhestoka-ulichna-voyna-mezhdu-narkodilari/112934 SvobodnoSlovo.eu
„Люлин“ са в очакване на жестока улична война между наркодилъри

Враждуващите кримигрупировки си поделили пазара на дрога в софийското гето, но хубавица предизвикала масовия бой помежду им

Очаква се масовото меле в софийския ж.к. Люлин“ между местните улични престъпни авторитети – братята Михаил, Анджело и Александър Бериша и Любомир Велков – Любо Носа, да възпламени фитила на нова гангстерска война в западното столично гето.

 

Това пророкуваха полицаи от IX РПУ в София след бруталната бандитска схватка, която си устроиха пред очите на стотици техни съкварталци трима братя с албанска жилка в кръвта и техния съперник Любо Носа.

 

Зрелищната схватка на татуираните люлински батки с напомпани бицепси стана публично известна и намери централно място в новините след разпространени покъртителни видеокадри от очевидци.

 

Кървавата свада започва с юмручен бой между 32-годишния люлински наркобандит Любо Носа и средния от братята Бериша – Михаил. Двамата се сбиват на улицата пред блок 204 в софийското панелно гето, като Любо Носа е надвит от опонента си. Докато Носа е на земята, притиснат от здравия Михаил Бериша, в боя се включват и другите двама братя, които нанасят безпощадни юмруци и ритници.

 

Макар и целият окървавен, Любо Носа съумява да се изправи на краката си и да избяга от братята. Минути по-късно, 32-годишният Любомир Велков се връща на импровизираната улична арена, но този път зад волана на мощния си черен джип „Мерцедес“, с който умишлено блъска Александър Бериша. Очевидци на бруталния екшън свидетелстват, че преди Любо Носа да бъде свален насилствено от возилото, той на няколко пъти опитва да прегази и другите двама братя Бериша – Анджело и Михаил, които обаче успяват да избегнат джипа.

 

В резултат на мелето Александър Бериша остана без крак, който бе ампутиран в „Пирогов“. Животът на люлинския бандит все пак беше спасен от лекарите, а десетки негови приятели от местния ъндърграунд му дариха кръв за преливане.

 

Седмица след бруталното меле в ж.к. „Люлин“ местният кримиавторитет Любомир Велков – Носа търка наровете на ареста, след като беше арестуван край „бойната арена“ пред блок 204. От разпространени любителски видеокадри се видя как Любо Носа плаче като малко дете и се моли на един от задържалите го полицаи да го пусне да си отиде вкъщи.

 

Любомир Велков е с повдигнати обвинения за умишлено причиняване на катастрофа и нанасяне на тежка телесна повреда, но до този момент Софийската прокуратура странно не е повдигнала обвинения за хулиганство срещу братята Бериша.  

 

Според полицейски източник Любо Носа и братята Бериша са членове на конкурентни наркогрупировки, пуснали трайно пипала в ж.к. „Люлин“. Между кримиорганизациите обаче имало споразумение да не воюват "помежду си, за да не привличат излишно полицейско внимание.

 

 „Масовият бой между наркоразпространителите в „Люлин“ е възникнал заради момиче. Единият от братята Бериша излиза със Силвия – бившето гадже на Любо Носа. Преди да се стигне до мелето, е имало сериозна разправия по телефона между Носа и доскорошната му приятелка“, твърди запознат с причината за кървавата бандитска саморазправа.

Братята Михаил, Анджело и Александър Бериша, са добре познати на полицията от години, като и тримата са с обемисти криминални досиета.

 

Навремето най-големият от братята е гравитирал около люлинския наркобос Христо Вартерян – Ицо Исуса, който изчезна безследно преди повече от 10 г. Разправят, че здравеняците от фамилия Бериша са работили за братята самбисти Радослав и Николай Бикови – Византийците, които също се водят безследно изчезнали от 2013 г. Само преди няколко месеца от прокуратурата обявиха, че според постъпили в МВР данни братята Бикови са били ликвидирани по заповед на висаджийския бос Красимир като телата им са били изгорени в крематориума на Централните софийски гробища.

 

Твърди се, че през последните 2-3 години и тримата братя Бериша са част от наркоструктурата

на Росен Стъкларя и отговарят за продажбата на кокаин, синтетични наркотици и марихуана в „Люлин“. Освен с дрога, братята Бериша се занимавали и с нелегално лихварство и силово събиране на пари от длъжници.

 

Техният конкурент Любомир Велков – Носа също е трайно ангажиран в разпространението на

дрога в „Люлин“, като се мълви, че сред партньорите му в бизнеса е Веселин Ермалаев – Весо Телото.

 

„За Любо Носа работят над 15 дилъри, той снабдява почти целия „Люлин“ с марихуана. Знае се, че има собствена плантация за трева в района на Сандански“. Думите на запознатия  се потвърждават и от Десислава Бериша – майка на тримата. братя Михаил, Анджело и Александър Бериша.

 

Дни след жестокото меле тя защити синовете си и обяви, че те са имали конфликт с Любо Носа още от деца.

„Те са във вражда още от деца с този същия Любо. Особено с малкия ми син – то го би, то го гони… Този Любо е човек, който е със страшни финансови

възможности, изкарани от наркотици, който се вживява като шериф“, казва Десислава Бериша, без обаче да спомене с какво си вадят хляба собствените й синове.

 

След жестокото меле, завършило с ампутиран крак и арест на Любо Носа, в ж.к. „Люлин“ очакват нови сблъсъци между представители на двете криминални групировки.

„Крехкото примирие между конкурентните наркодилъри вече е разрушено и може да се стигне до нови кървави сблъсъци. Братята Бериша искат да се лее кръв, подобно желание изпитва и Любо Носа, който може да влезе в затвора за дълго време, ако бъде осъден...“, не крият притеснението си от ескалация на напрежението люлински ченгета.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

 

4 Коментара

Зарко

преди 9 месеца

Винаги има замесена жена

Коментирай

Слави

преди 9 месеца

И аз искам в една килия с това пернишко лайно да съм,незнам изобщо как ще ме удари тоя 50килограмов мърлю,главата му режем боклук малък

Коментирай

Слави

преди 9 месеца

И аз искам в една килия с това пернишко лайно да съм,незнам изобщо как ще ме удари тоя 50килограмов мърлю,главата му режем боклук малък

Коментирай

bby

преди 9 месеца

kakvi narkobosove i avtoriteti sa tiq palqchovci? nqmat 2 leva jiveqt s maika si v porutenata panelka v lulin xaxax maleee nazobani s grozni tatysi onq pa drugiq slab ama s djip za 80 bona no jivee v panelka v lulin smqh skarali se za k=rva palna tapotiq

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.