Мартин Нотариуса прал пари чрез надрусания убиец Георги Семерджиев

Татуираният бивш футболист наел автомивка в хотел „Маринела“ с парите на Божанов

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/martin-notariusa-pral-pari-chrez-nadrusaniya-ubiec-georgi-semerdzhiev-2/129968 SvobodnoSlovo.eu
Мартин Нотариуса прал пари чрез надрусания убиец Георги Семерджиев

Татуираният бивш футболист наел автомивка в хотел „Маринела“ с парите на Божанов

Брокерът на влияние Мартин Божанов – Нотариуса, който бе застрелян пред дома си от наемен убиец през януари, е дърпал конците на бившия ритнитопковец Георги Семерджиев, който дрогиран и пиян помете и уби на място две млади момичета с мощния си джип на столичния бул. „Черни връх“ на 05.07.2022 г., а впоследствие избяга от местопроизшествието, подпомогнат от полицаи. Това става ясно от сензационни разкрития, направени от човек от близкото обкръжение на Мартин Нотариуса, който влошил отношенията си с него няколко месеца преди показната екзекуция на 51-годишния аферист.

 

Допреди да убие Хариет Стефанович и Христина Дилева с джипа си и да бъде медийно осветен, Георги Семерджиев е изпълнявал ролята на сутеньор и перач на пари в престъпната мрежа на Мартин Божанов – Нотариуса, категоричен е запознат.

Той посочва, че Семорджиев е живял в апартамент в столичния квартал „Лозенец“, собственост на Мартин Нотариуса, както и че повечето луксозни автомобили, които е шофирал, са били откраднати чрез документални измами от мастит автотърговец от „Горубляне“ с посредничеството на Божанов и прокурори от Софийската районна прокуратура. Смята се, че Георги Семерджиев. е съумявал да върши пътни нарушения години наред с фалшива шофьорска книжка от Швейцария, уредена му от Мартин Нотариуса, и да натрупа рекордните 51 нарушения на пътя, без да бъде санкциониран от МВР, тъй като се е ползвал с могъщ чадър, опънат от бандата на разстреляния Божанов.

 

Няколко месеца преди да предизвика катастрофата с два трупа на бул. „Черни връх, Георги Семерджиев в съдружие с Християн Петракиев отваря луксозна автомивка в подземния гараж на 5-звездния хотел „Маринела“. Запознати разкриват, че автомивката е била реална собственост на Мартин Нотариуса и че всъщност е използвана за препиране на престъпни капитали от заграбени с документални измами имоти и заприходени подкупи за решени по „правилния начин“ търговски и наказателни дела.

 

Неофициално се твърди, че собствениците на хотел „Маринела“ – туристическите босове Ветко и Маринела Арабаджиеви, са получили 1 милион лева от дружеството бушон, оперирало автомивката. След убийството на Мартин Нотариуса се появиха твърдения, че Арабаджиеви са били сред рекетираните от Божанов. Запознати обаче разказват, че Арабаджиеви са дружали с Нотариуса и че именно те са свързали Ивайла Бакалова и ресторантьора Веселин Денков – Весо Брадата с Божанов като човек, който може да разреши проблемите на лихваря с правосъдието.

При скорошно свое явяване в парламентарната комисия Ивайла Бакалова отказа да разкрие кой я е изпратил при Мартин Нотариуса с думите, че това не било важно.

 

Запознати от софийския ъндърграунд също свидетелстват за връзка между „Мартин Божанов и Георги Семерджиев, като според твърденията им проваленият бивш футболист с излежана присъда за търговия с наркотици, е работел като сутеньор и момче за мръсни поръчки в престъпната организация на Нотариуса.

 

Смята св, че още през 2018 г. Георги Семерджиев е бил вербуван от Мартин Нотариуса за кошаревски свидетел по знакови дела  на Специализираната прокуратура. Семерджиев е свидетелствал със скрита самоличност срещу Йоско Костинбродския, както и срещу бившите шефове от наркоотдела на ГДБОП Цветан Панков и Кирил Ванков, които бяха арестувани с подкуп от 10 000 лева при акция под надзора на спецпрокуратурата през 2020 г.

 

„Тогава акцията беше разпоредена от Иван Гешев с цел подмяна на висшето ръководство от наркоотдела на най-елитната служба в МВР“, твърди запознат. Той потвърждава, че Божанов е бил офицер под прикритие в ГДБОП, уж внедрен в родния ъндърграунд, за да добива „оперативно интересна информация“ за знакови мафиоти.

 

Зад паравана на тази дейност Божанов и кръгът от полицаи, прокурори и съдии около него изграждат бизнес за милиони, в който дребна роля е поверена на Георги Семерджиев. Твърди се, че татуирания джигит е изпълнявал ролята на сводник на проститутки, които са се ползвали със закрила от ГДБОП и редовно са обслужвали, навярно безплатно, мастити прокурори, съдии и полицаи.

 

Семерджиев съвместно с друго подставено лице на Мартин Божанов – Христиан Петракиев, са препирали и част от милионите на Нотариуса чрез дружествата „Боби транс 96” ЕООД, „Млечен дол“ ЕООД и още дузина вече заличени фирми бушони.

На всичкото отгоре, те не плащали никакви данъци, както и ДДС, а след като натрупат сериозни задължения към държавата, са били прехвърляни на малоимотни цигани – добре позната и утвърдена в последните години практика.

 

Неофициално се твърди, че в цялата тази престъпна сериозна схема роля е изпълнявал и прокурорът от Софийската военноокръжна прокуратура Адалберт Кръстев, който „случайно“ се оказа първият появил се "на терен“ държавен обвинител при катастрофата с две убити момичета на столичния бул. „Черни връх“, предизвикана от Георги Семерджиев. Упорито се мълви, че Адалберт Кръстев е изпратен от Нотариуса на местопроизшествието по спешност с цел да прибере мобилния телефон на татуирания джигит, който остава в разполовения при кървавата катастрофа джип.

 

Магистратът, пременен в бял костюм, се появява първи на местопроизшествието веднага след полицаите, легитимира се като магистрат и обикаля неправомерно в заградения периметър, оглеждайки и ровейки разполовения джип на вече избягалия Семерджиев. Прокурорът обаче не успява да се добере до заветния мобилен телефон, който вече е иззет от полицаите. Благодарение на забравения мобилен телефон самоличността на Семерджиев беше бързо установена, а той арестуван, пък макар и цяло денонощие след бягството му.

 

Твърди се, че Адалберт Кръстев и живеещата на семейни начала с него Марина Пламенова Иванова, която е заместник-началник на Главна дирекция „Инфраструктура на отбраната“ към Военното министерство, са уреждали важни обществени поръчки за стотици милиони левове, свързани с ремонта, модернизацията и оборудването на летище „Граф Игнатиево“, обекти на военното летище „Крумово“ и авиобазата „Безмер“ съвместно с Мартин Божанов -- Нотариуса.

 

Застреляният аферист се явявал пред бизнесмени, участващи в търговете с искане за плащане на комисиони за милиони левове. Една от версиите за убийството на Мартин Божанов е неизпълнен ангажимент за уреждането на обществена поръчка на стойност 15 милиона лева, свързана с модернизация на военно летище. За нея Нотариуса прибрал още преди година рушвет от 500 000 лева, но така и не свършил работа. След убийството на афериста пък стана известно, че малко преди да бъде застрелян, той е говорил по телефона с военно-апелативен прокурор. Името на обвинителя не е обявено официално, но според запознат това е именно Адалберт Кръстев.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

 

3 Коментара

Червената шапчица

3 months before

Брокерът на влияние Мартин Божанов – Нотариуса е пял в дует с Елвис, набил е супермен и е мандръсал жената котка.

Коментирай

Червената шапчица

3 months before

Владка Истамбулска силно завижда за джуките на Невена Зартова - Джукондата и е нападнала Любена на пепи еврото, за да я оскуби... ама педалите янкулов, екимджиев, славов и лозанките я защитили...

Коментирай

Генчо Гунчев

3 months before

А, бе, хора, няма в България съд без своите "нотариуси"! По двама, по трима, страшно е! Елате в РС Пловдив, всеки съдия със свой нотариус.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.