Майката на убития Митко от Цалапица Атанаска Бакалова: Синът ми е ликвидиран за 3 минути!

Тя не крие разочарованието си от това, че още в самото начало прокуратурата в Пловдив разделила делото

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/maykata-na-ubitiya-mitko-ot-calapica-atanaska-bakalova-sinat-mi-e-likvidiran-za-3-minuti/138662 SvobodnoSlovo.eu
Майката на убития Митко от Цалапица Атанаска Бакалова: Синът ми е ликвидиран за 3 минути!

Тя не крие разочарованието си от това, че още в самото начало прокуратурата в Пловдив разделила делото

Майката на убития преди година Митко от Цалапица – Атанаска Бакалова е на прага на тотално отчаяние, но сили за живот черпи от малката си дъщеричка Даяна, която тази година ще е първокласничка. След смъртта на батко си, момичето изпада в шок и престава да говори.

 

Съучастниците в кървавото деяние – братята близнаци Динкови, продължават да са в ареста, но се надяват, че скоро ще бъдат пуснати условно, тъй като не са открити достатъчно доказателства.

Припомняме, че 24-годишният Димитър Малинов изчезна на 20 юли м.г. Седмица по-късно бе съобщено, че е бил убит и тялото му е било открито заровено под строителни отпадъци край Цалапица. Оттогава местните жители нямат покой, а близки и роднини на момчето прекратиха временно протестите заради жегата и отпускарския сезон в страната.

 

Атанаска Бакалова не крие разочарованието си от това, че още в самото начало прокуратурата в Пловдив разделила делото и близнаците са в Районната прокуратура единствено за укривателство. Те са задържани по най-лекия член – 294. Рангел Бизюрев пък е задържан за самото убийство като сочен от близнаците за убиец. И тримата са в ареста, всеки си чака делото, а Бакалова се надява всеки от тях да си получи заслуженото, тъй като има достатъчно доказателства за това, че са ликвидирали сина й. За момента все още не изяснено кой е извикал Митко на срещата, на която бил зверски пребит и в крайна сметка убит.

 

Бакалова разкрива, че попаднала на чат на сина й, в който той отказва да излезе. Съседите не са виждали да е спирала кола пред тях, тя също не е чула никакъв шум от автомобил. Има и кучета, които не са се разлаяли.

 

Тя смята, че мястото на убийството е променено. Има тотално разминаване в показанията на двамата братя и никой не признава за ударите по лицето на сина й. Рангел казва, че има четири удара в торса, а не в лицето. Борислав Динков в първия разпит признал, че е нанесъл удари на Митко, но след това се отказал от показанията си и дал други – бил стоял в колата и не участвал в инквизицията. Твърдят, че синът й бил убит пред тях, пред съседа им Адриан. Записите от камерите показват, че мястото е в тъмна, неосветена част от улицата, една малка площадка.

 

Благодарна е на приятелите на сина й, че са около нея и се борят заедно за справедливост. Предвид отпускарския сезон, протестите вероятно ще бъдат възстановени наесен. За нея е важно, че са започнали делата, и то с разпит на всички свидетели. Оказало се, че не е страна по делото за укривателство, макар че е майка. Няма думи. Другият близнак Валентин Динков е занесъл две лопати и една мотика. Накарали са Рангел да копае, но той се оплакал, че е твърдо и Валентин се върнал да донесе кирка. Атанаска недоумява защо това момче не е позвънило на 112, а е замълчало, както и защо братята са носили строителни отпадъци върху мястото, където са укрили сина й.

 

Според записите боят е продължил около 3 минути. След това са си тръгнали, но се върнали. Според медицинската експертиза, той се е задушил в кръвта си. Момчетата твърдят, че Митко изхъркал като го понесли към дупката. 

 

Бакалова чела и психологичната експертиза на близнаците. Според специалистите, Борислав е нанасял ударите върху Димитър и нито веднъж по време на разказите не казал, че съжалява за стореното. Вероятно единственото, за което съжалява е, че са хванати и разкрити. В съдебната зала той най-нагло се смее, а не само го е бил, а и го е извозвал с колата. Те са съучастници в убийството на Митко, категорична е майка му.

 

Относно мотива за убийството, Рангел казал, че Митко го бил обиждал, но Атанаска силно се съмнява в това твърдение, тъй като синът й не бил заядлив и не обиждал никого. От речника му отсъствали цинични и груби думи. В деня на убийството, Митко се видял с един от братята пред магазин в селото към 18 ч., поздравили се, но не е имало конфликт. Вечерта Митко излиза непланирано и никога повече не се връща.

 

Майката на близнаците дори споделила статуса на Атанаска във Фейсбук за изчезването на Митко. Всички им съчувствали, а след това въпросната жена си изтрила профила. Вероятно и двамата с бащата на близнаците, са знаели за стореното.

 

Рангел и Димитър дори били приятели преди години, но след това се разделили в различни компании и нямали допирни точки. Не е имало жена между двамата.

Атанаска Бакалова признава, че за нея животът угаснал на 20 юли м.г. Всеки ден с дъщеря й са на гробищата и плачат. Митко останал завинаги на 24 години. Гледа му некролога, снимките, не е преместила нито една от вещите му и не е дала дрехите му на никого. Иска завинаги да остави следи от него, сякаш очаква завръщането му.

Източник: Уикенд

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.