Meta скъса договора с Telus България, вече няма да отговарят за съдържанието във Facebook

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/meta-skasa-dogovora-s-telus-balgariya-veche-nyama-da-otgovaryat-za-sadarzhanieto-vav-facebook/52651 SvobodnoSlovo.eu
Meta скъса договора с Telus България, вече няма да отговарят за съдържанието във Facebook

Платформата Meta прекратява договора с Telus България за модерация на социалната мрежа Facebook, съобщиха от BIRD.

Припомняме, че от края на ноември BIRD сигнализират за компанията Telus България, че "фирмата, модерираща съдържанието на Facebook в България, че заглушава общественици, изразяващи позиция против режима на Владимир Путин".

В постът на сайтът за разследваща журналистика става ясно, че голяма част от съдържанието е било модерирано на смесен принцип, при който руснаци са отговаряли за българското съдържание и обратното.

От месец юли модерацията се мести в Германия, а до тогава е ограничена до педофилия, терористично съдържание, призиви за убийства и самоубийства, но не на политически лица.

Frognews.bg

4 Коментара

Да,

преди 1 година

Телъс загубиха доста контракти и в Канада, където е втора сила в телекомуникационният бранш.

Коментирай

Зайо Байо

преди 1 година

Froga, духайте супата!

Коментирай

Т.е

преди 1 година

Още по-малко свобода на словото във ФЕЙСА,ЧЕ НА КРАВАРИТЕ НЕ ИМ ХАРЕСВА ДА ГИ ПЛЮЯТ!5 ПРОФИЛА ИМАМ ИЗТРИТИ ОТ 3Г НАСАМ СЕГА НЯМАМ И МИ Е СУПЕР СВИКВА СЕ.

Коментирай

И пак дезинформация

преди 1 година

Повече от 70% от българите мразят фащ и есес заради това,че им избиха близките с този фалшив вирус на СЗО и това е факт имам доказателства със свидетели,но пропагандата и троловете тук трият яко профили от несъгласието на хората на американоеврйската политика тук!ЩЕ ДАМ ГЛАСНОСТ НА ТОВА КАК СЕ ИЗБИВАТ ХОРАТА С ВАКСИНИТЕ ИМ,КОИТО ДОРИ ПАК СЕ РАЗБОЛЯВАТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ.ТРИ КАТА МАСКИ С ТРИ ДОЗИ ВАКСА,ДА ИДЕШ У КАУФЛАНД ЗА ХРАНА И ДА МИ КАЖЕШ,ЧЕ СИ СВОБОДЕН!ХОДЕТЕ СЕ ГРЪМНЕТЕ ПОВЕЧЕТО РЕДАКТОРИ АНТИБЪЛГАРСКИ ПРОМИТИ МОЗЪЦИ.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.