Мигрантите са "бомба със закъснител", Европа няма представа какво ще стане след година-две

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/migrantite-sa-bomba-sas-zakasnitel-evropa-nyama-predstava-kakvo-shte-stane-sled-godina-dve/112215 SvobodnoSlovo.eu
Мигрантите са "бомба със закъснител", Европа няма представа какво ще стане след година-две

Цената на мигрантите варира и България вече навлезе много сериозно в каналджийството. Ние се опитваме да спрем каналджиите, а те няма как да спрат. Ние трябва да положим усилия да спрем мигрантите - тези, които нарушават границата ни. Няма гражданин на света, който не знае, че преминавайки дадена граница, на която и да е държава по този начин, е престъпление. Това каза преводачът и журналист Мажд Алгафари в студиото на "Денят ON AIR".

Според него водещата роля е на турските трафиканти.

"Те събират групата и оттук нататък разпределят задачите поетапно. Една от телевизиите пусна материал за това колко лесно е да си намериш каналджия с български телефон и говорещ български език. Органите си взимат заплатите, държавата седи и се бори дали да пратим оръжие на Украйна, или да не изпратим", допълни Алгафари в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му става въпрос за милиарди.

"Ние не прилагаме нашия закон, който гласи, че всеки, който премине границата по незаконен или по неустановен ред, се наказва с лишаване от свобода до 5 години затвор. Има една Алинея 5, която гласи, че ако лицето е нарушило границата ни с цел да поиска убежище, тогава не носи отговорностДа, но убежище дава само президентът. Те подават към МС, към Агенцията за бежанци, но само когато бъдат заловени, иначе си продължават към Германия, Сърбия", поясни журналистът.

Той е на мнение, че горе-долу на ден нелегално преминават по 1000 души.

"Всяка една група е между 30-40 души. Ние отблъскваме ежедневно по 1000 души, а това е една малка част от това, което е тръгнало към България. Част от тези пари отиват по "черните каси". Европа трябва да разбере, че това е бомба със закъснител. Те си нямат представа какво ще стане след година-две. Но когато отиде в затвора за 2 години, той вече няма как да се събере със семейството си. Шенген ще го видим през "крив макарон", каза още Мажд Алгафари.

И припомни, че президентът няма правомощия по темата, тя е отговорност на депутатите.

"САЩ и Западът се радват на тази миграция, защото Германия има нужда от черна работна ръка. Това за тях е добро дошло, Австрия - също, но вече се усещат, че това е голяма грешка", добави Алгафари.

https://www.bgonair.bg/

1 Коментара

Сенека

преди 10 месеца

Искат да са империи, а се оплакват от робите!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.