Михаил Екимджиев: Живеем в две паралелни държави- едната е европейска и натовска, а другата – подземна

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/mihail-ekimdzhiev-zhiveem-v-dve-paralelni-darzhavi-ednata-e-evropeyska-i-natovska-a-drugata-podzemna/110905 SvobodnoSlovo.eu
Михаил Екимджиев: Живеем в две паралелни държави- едната е европейска и натовска, а другата – подземна

„През последните две седмици стана безпощадно ясно, че живеем в две паралелни шизофренни държави. Едната е европейска и натовска България, а другата – подземната държава. Тя се оказа по-важна от гледна точна на фактическото управление на процесите. Видяхме как за дни и часове подземната държава обръща наопаки институции“. Това коментира в предаването „Позиция“ на Радио Варна адвокат Михаил Екимджиев – председател на Асоциацията за европейска интеграция и права на човека.

„Мнозинството във Висшия съдебен съвет, което бранеше Иван Гешев, само за 24 часа, след като му бяха дръпнати конците, се обърна и козирува. Същите тези хора, които прокурорът Стоев нарече „въшки“. Та тези въшки управляват съдебната система, от която зависи съдбата на всички нас“, каза правозащитникът.

„Струва ми се, че сега тектоничните процеси, които изкарват мръсната пяна на дълбоката държава, могат да доведат до един катарзис. Важното е ние, като гражданско общество, да не пропуснем шанса и да овладеем тази инерция. Важно е също партиите, които за първи път имат шанса да съставят едно проевропейско мнозинство, което да извърши същинска съдебна реформа, да не пропуснат този шанс и да не тръгнат по сценария на кукловодите, който беше задвижен вчера с театралната изява на Радостин Василев“, подчерта Михаил Екимджиев.

По повод приетия вчера механизъм за разследване на главния прокурор, адвокат Екимджиев коментира: „Това е едно начало. Има и други варианти за търсене на отговорност от главния прокурор. Този не е лишен от разум и е одобрен от Венецианската комисия и Съвета на Европа. Надявам се, че с тази законова промяна няма да се изчерпи съдебната реформа. Вярвам в това, защото сега има синхрон между обществения интерес на гражданите и неформалния интерес на подземието, което реално дърпа конците“.

https://fakti.bg/

4 Коментара

Yoyo

преди 10 месеца

Европейската и натовската е точно подземната държава.

Коментирай

Теодор Дермонски

преди 10 месеца

Ти сладурчо като си сложил титла адвокат не пречи да си ДЕБИЛ съдебна реформа ????????????? от кой бе хубавец ?????? от Ицето ?????? сериозно ли

Коментирай

НИКОЛОВ

преди 10 месеца

А, Yoyo го е писал преди мен. Записите на василев ясно показват натовската европейска подземна държава...

Коментирай

Джулия С.

преди 10 месеца

Не видях нищо театрално в поведението на Радостин Василев. Той направи това, което бих направила и аз, и всеки отговорен човек. Няма две паралелни държави. Коментиралите преди мен Ви го казаха - има една натовска колония на шизофренична Америка. Кои партии да се обединят и да извършат съдебна реформа? Шарлатаните от ПП/ДБ с шарлатаните от ГЕРБ ли? Не знаех, че сте наивен и очаквах смислен коментар от Вас на изнесените зловещи факти за национално предателство. Явно и Вие мислите, че е нормално чужди посолства да избират наши хора на ключови позиции. Жалко за родината ни с такива дупедавци.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.