Мила, Дебора, Месеци наред мълчах по темата за насилието, защото бях загубила надежда, че нещо може да ни стресне , да ни разтърси

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/mila-debora-meseci-nared-malchah-po-temata-za-nasilieto-zashtoto-byah-zagubila-nadezhda-che-neshto-mozhe-da-ni-stresne-da-ni-raztarsi/114192 SvobodnoSlovo.eu
Мила, Дебора,  Месеци наред мълчах по темата за насилието, защото бях загубила надежда, че нещо може да ни стресне , да ни разтърси

Мила, Дебора,

Месеци наред мълчах по темата за насилието, защото бях загубила надежда, че нещо може да ни стресне , да ни разтърси. 

Мълчах, защото се страхувах – не за себе си, а за всеки уязвим, на когото можех да дам надежда, че има смисъл да говори, да се бори, да отстоява правото си на лична неприкосновеност, а сблъсъкът с реалността тотално да го обезвери. 

Убийства с брадви, тела в куфари, отнети детски животи… Насилие в къщи, на улицата, на работното място … Ние гузно мълчахме… Законотворците дълго умуваха промени в законите …. Правораздаването обслужваше насилниците… Жертвите губеха надежда, ако оставаха живи…

Вчера обаче море от хора казаха: „СТИГА!“. Заради теб, Дебора!

За случилото се с теб научих в неделя от дъщеря ми, която ти е връстница. Илен беше получила ужасяващите снимки от своя приятелка. Каза ми, че не може да ги гледа. Видях ги и дълго гледах какво ти е причинил насилникът. След това помолих Илен да ги погледне, за да види добре какво може да се случи и на нея, и на приятелките й, ако още при първите признаци на агресия не реагират. 

Широко затворените очи няма да помогнат нито на теб, Дебора, нито ще предотвратят други случаи на насилие. Тези, които са се срещали със злото, го знаят. И ти го разбра по жесток начин.

На всички, които вчера показаха, че имат и очи, и сърца благодаря от цялото си сърце! 

Вярвам, че ще се възстановиш, Дебора, и че ще срещаш добри хора в живота си. 

Вярвам, че случилото се с теб и обществената реакция ще са предупреждение към всеки, който реши, че може безнаказано да причинява болка и страдание.

А за насилника, чието име ме отвращава да напиша, и на всички, които приемат стореното за нормално, отплата ще има. Да се молят да е според писаните закони...

Албена Белянова

9 Коментара

Димитър

преди 9 месеца

Не, Белянова, няма да има отплата! Нито по писани, нито по неписани закони... В живота отплата не съществува, справедливост също.. Един ден просто си изгниваш в земята и няма нищо повече. Останалото е приказки за наивници.

Коментирай

Червената шапчица

преди 9 месеца

me too

Коментирай

!!!!

преди 8 месеца

Шарлатаните и мутрите не обявиха случаят на време и го скатаваха повече от месец за да имат извинение за подписването на педерската конвенция. Този случай не фигурира в нито една сводка за произшествията на МВР докато не беше публично оповестен!!! Това ли е промяната която Кирчо, Пинокио, Тулупа и Шибека от ДПС ни обещаха????

Коментирай

Да,

преди 8 месеца

Протестите днес са политически. Те трябва да върнат Истанбулската конвенция!

Коментирай

Червената шапчица

преди 8 месеца

Мила, Дебора, не знам дали имаш завършено основно образование, но като гледам как си татуирана, какъв маникюр имаш, училище не ти трябва. Важното е да киснеш по нощните заведения… Можеш много пари да изкараш като обслужваш лошите момчета… Ще се видим на гей-парада. Може и в бардаците на Холандия.

Коментирай

Мина

преди 8 месеца

Нямам думи да изразя възмущението си от “нечии” коментари, подиграващи се и оправдаващи такава брутална жестокост. Ако досега имах малки подозрения, че зад псевдонима им стои човешко същество- вече нямам такива! Гавра! Анатема!

Коментирай

Минке,

преди 8 месеца

Гаврата е с нещастието на Дебора. Я виж какъв хепънинг си спретнаха жълтопаветниците, с какви усмивки си правиха селфита, как издигаха плакати с искане за Истанбулската конвенция, това ли е съпричастие според теб? И в момента имаме добри закони срещу насилието, но няма кой да ги изпълнява. Ти самата си го изпитала на собствен гръб. Затова възмущението ти трябва да се насочи към управляващата клика и нейните изпълнителни органи, а не към тукашните коментатори.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.