Министър Минеков: По-важни ли са две госпожички в Народния театър от Морфов, Гърдев и Карабашлиев?!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/ministar-minekov-po-vazhni-li-sa-dve-gospozhichki-v-narodniya-teatar-ot-morfov-gardev-i-karabashliev/26644 SvobodnoSlovo.eu
Министър Минеков: По-важни ли са две госпожички в Народния театър от Морфов, Гърдев и Карабашлиев?!

Историята е жълта операта. Всичко е в ръцете на директора. Не трябва да се заиграва с артистите. Артистите са били огорчени от мен. И това е тенденционно...Двете госпожички по ценни ли са от Морфов, Гърдев и Карабашлиев Когато загубиш тези три имена и печалбата на театъра няма да е същият. Това заяви културният министър Велислав Минеков.

Не съм чувал за репресивна комисия. Навярно Путин е направил тази комисия. В театъра има щета - лоши отношения между хората там. Има такива, които подкрепят директора и не го подкрепят. Имаше такава драма и в софийска филхармония. Трябваха пет години да се оправи това. И това е заради неговите решения. Кой трябва да се обиди, когато Морфов е бил закаран за разпит в полицията. Не само това, историята е направо трагична, коментира още той пред bTV.

На всички неудобни въпроси директорът няма отговор. Не можем да разберем, какви са достойнствата на две госпожи. Те знаят много. Ако посегне към тях, нещата стават сложни, каза още той.

Твърде много са хората, които са помолени да напуснат. Има и пенсионирани.

Още в началото го предупредих за тези две назначения. Пушката гръмна във второ действие, разкри министърът.

Това, което е в целия състав е ужасяващо. Ще се забрави Кръстева, главния секретар. Но да се оставят телефоните отвън..., разкри още за обстановката той.

Има заплата в Народния театър 6400 лв. В другите институции и театри е мрак. Първа цигулка е свързан с инструмента. И след цялото образование и конкурс заплатата му е 1600 лв. Откъде да взема средствата, каза още той.

frognews.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.