Министърът на отбраната: Категорично няма да изпращаме войски в Украйна

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/ministarat-na-otbranata-kategorichno-nyama-da-izprashtame-voyski-v-ukrayna/53618 SvobodnoSlovo.eu
Министърът на отбраната: Категорично няма да изпращаме войски в Украйна

„Категорично няма да изпращаме войски в Украйна. Интерпретациите на промените в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България бяха крайно неудачни в една сложна предизборна ситуация.“

Това заяви министърът на отбраната Димитър Стоянов в предаването „Брюксел 1“ на телевизия Bulgaria ON AIR.

„Целта на посещението на европейския комисар по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон беше единствено и само да оцени възможността за увеличаване на производствения капацитет на нашата отбранителна индустрия с оглед необходимостта от производството на боеприпаси за попълване на запасите на страните членки на ЕС и НАТО“, каза Стоянов.

„Предложението на еврокомисаря е и с друго значение – откриването на нови работни места и съответно данъците от производството да останат в България“, допълни той.

Министърът на отбраната отбеляза, че за да се попълнят запасите от боеприпаси, трябва да се увеличи производството основно на 155- милиметрови снаряди: „Българската армия все още не използва такива снаряди, но с нейната модернизация ще бъде променен и калибърът на използваните боеприпаси. Ние сме бъдещи потребители и подготовката на такова производство би помогнало армията да създаде необходимите си запаси от боеприпаси.“

„До края на януари България предостави на украинската страна въоръжението и боеприпасите по споразумението с Украйна, ратифицирано от Народното събрание. Това, което беше предоставено, е в топ три от исканията на Украйна“, твърди Стоянов.

Министерството на отбраната е предоставило и хуманитарна помощ в рамките на 7 милиона лева, 50-60% от които предстои да бъдат възстановени от фонд на Европейския съюз.

„Допълнително споразумение за изпращане на въоръжение в Украйна няма, служебният кабинет стриктно изпълнява решенията на Народното събрание“, каза министърът на отбраната.

https://offnews.bg/

4 Коментара

54321

1 year before

Как беше ония лаф с лъжите? При вас не са свършвали, прочетете малко от скорошната ни история, преди дядото на тоя да дойде на власт, да разбере как и другите като него ще свършат. Особено визирам долния страхлив лицемер Мунчо.

Коментирай

Босилсковски

1 year before

Министърът на отбраната Димитър Стоянов е долен измамник и лъжец!

Коментирай

аре

1 year before

А ЩО БЕ ?

Коментирай

Нико 1947

1 year before

До кога ще толкова нагло бе мошеник Тез самолети за къде ИЗЛИТАТ от Сарафово цяла нощ Натовски престъпник

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.