Мира Радева: Политическо лицемерие е да се неглижира референдума

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/mira-radeva-politichesko-licemerie-e-da-se-neglizhira-referenduma/25720 SvobodnoSlovo.eu
Мира Радева: Политическо лицемерие е да се неглижира референдума

Политическо лицемерие е да се неглижира референдума на Слави Трифонов, това заяви Мира Радева в предаването „Здравей, България”. Добре постъпи Слави с писмото.

Работата по референдума трябваше да се случи още при предишното Народно събрание. Неестественото е, че се забави толкова много във времето, допълни социологът.

Един мажоритарен вот изисква много сериозна подготовка. Трябва да си дадем сметка, че всяка една от партиите трябва да представи 240 кандидати. Нещо, което е в ресурса единствено на двете големи партии. В този смисъл в такива кратки срокове това е невъзможно, коментира Радева темата за мажоритарния вот.

„Тази комунистическа организация, която ти казва, че ти си избирател по рождение, трябва да се прекрати. Във всички демократични държави ти се самоопределяш като избирател, ти решаваш къде да бъдеш избирател”, коментира още социологът.

Мира Радева: Политическо лицемерие е да се неглижира референдума

http://frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.