„Морето е чисто“: Народът се гаври с Нептун Алибегов

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/moreto-e-chisto-narodat-se-gavri-s-neptun-alibegov/112774 SvobodnoSlovo.eu
„Морето е чисто“: Народът се гаври с Нептун Алибегов

Рекламната инициатива на БАПМХ (Българска асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели) има за цел да успокои туристите след взрива на украинската язовирна стена на „Нова Каховка“.

 

Всеизвестен е фактът, че всички се страхуват от потенциално замърсяване на Черно море, което съответно предизвика вълна от реакции в социалните мрежи.

 

Организацията, председателствана от Ричард Алибегов, който след тази си инициатива бе определен като Нептун, призова хората да се снимат в плитчините, сочейки с ръка чистотата на водата. Снимката на Алибегов е придружена с надпис на няколко езика, гласящ „Чиста е“.

 

Целта на цялата тази инициатива е не само да се отправят положителни послания, а и да се изчистят притесненията на туристите по отношение на качеството на морската вода, която вероятно все още не е засегната от гнусните биологични отпадъци от украинската водна електроцентрала.

Всеки, който желае да подкрепи инициативата, трябва да изпрати освен снимката, трите си имена, датата на която са я заснели, както заеманата длъжност.

Факт е, че хотелиерите треперят, че летният сезон е пред сериозна заплаха, отбелязват от Euronews.

 

 

Рекламата обаче предизвика доста противоречиви реакции в мрежата.

Някои от потребителите осмяха концепцията като създадоха колажи и карикатури.

От Сдружението на заведенията в България пък се пошегуваха, публикувайки снимка-колаж на председателя им – Алибегов, променяйки длъжността му в „повелител“, а името му на Нептун.

 

Министърът на туризма също подкрепи инициативата в профила си в социалната мрежа. Кампанията стартира официално утре.

Източник: narod.bg

5 Коментара

Мина

преди 9 месеца

Чиста е! Тук-там плува по някоя мина, нилски бацил от оранжериите на глобалистите, но ако не носите гайгер-мюлеров брояч- всичко е точно!

Коментирай

Варненка

преди 9 месеца

Морето наистина е чисто. Всеки ден плувам, водата е бистра, дано теченията отнесат замърсяването навътре в морето.

Коментирай

zmei1

преди 9 месеца

Булка, Варненка ,морето наистина е чисто. Всеки ден плувате, водата е бистра, и се молите дано теченията отнесат замърсяването навътре в морето, защото водата е бистра. Браво булка! Как ви правят толкова умни във Варна?

Коментирай

Бургазлия

преди 9 месеца

Няма нужда от евтина злоба и ирония. Който иска да си седи вкъщи и да психясва, нормалните хора се радват на живота. Ако има замърсяване, никой няма да се спаси от него.

Коментирай

Димо

преди 9 месеца

Мина и zmei1 явно не живеят край морето. Хората, които редовно ходят на плаж познават водата – кога е чиста и кога е замърсена. За информация ето какво казват специалистите: „В заключение, цялото бъдещо натоварване със замърсяване от Днепър, преди да достигне десния румънски [и по-нататък - и български] бряг, разположен южно от делтата на Дунав, претърпява обширен процес на смесване и разреждане и се изтласква в навътре в морето.“ https://nauka.offnews.bg/zemiata/posleditci-za-cherno-more-ot-ekokatastrofata-nova-kahovka-spored-bal-199241.html

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.