МРЪСОТИЯ: Сестрата на синята Надежда Йорданова се оказа топ зърнарка – папка субсидии, печели милиони, но протестира (СНИМКИ)

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/mrasotiya-sestrata-na-sinyata-nadezhda-yordanova-se-okaza-top-zarnarka-papka-subsidii-pecheli-milioni-no-protestira-snimki-2/117184 SvobodnoSlovo.eu
МРЪСОТИЯ: Сестрата на синята Надежда Йорданова се оказа топ зърнарка – папка субсидии, печели милиони, но протестира (СНИМКИ)

Мариела Йорданова трупа милиони, но е първа на протеста

Необявен конфликт на интереси преди гласуването за отмяната на забраната на вноса на зърно от Украйна постави депутата от ДБ и бивш правосъден министър Надежда Йорданова в доста деликатна ситуация. Въпреки че беше против отмяната, наопаки на позицията на управляващото мнозинство, русата юристка не посочи мотивите за това предварително, а именно – оказва се, сестра й е много сериозен играч в сферата на зърнопроизводството.

Мариела Йорданова плаши правителството с протести и играе в отбора на големите, които в момента правят всичко възможно, за да остане цената на хляба висока, а браншът им да продължи да ползва всички блага и да работи без конкуренция – с неплащане на ДДС, огромни субсидии, без акциз за горивото. Бентлитата им обаче ниви орат ли, пита „Уикенд“?

Надежда Йорданова жъне в политиката, сестра й – в еврофондовете

Сестри Йорданови са родом от Кубрат, съгражданки на естрадната прима Лили Иванова. Надежда поема по пътя на правото, а впоследствие и политиката, Мариела се впуска в аграрния бизнес, но също има допирни точки в сферата на по-малката си сестра. Била е кандидат-депутат, както и един от основателите на СДС в родния им град.

Основната й дейност обаче е зърнопроизводство и животновъдство. Тя е собственик на компанията „Сортови семена“ ЕАД – Разград, регистрирана още през 1994 г.

Оборотите на компанията са шестцифрени, печалбите – високи, а субсидиите от ЕС – доста сериозни. Мирела Йорданова е и дългогодишен председател на Сдружението на зърнопроизводителите в Лудогорието.

След некоректното мълчание на сестра й Надежда в парламента, ситуацията допълнително се усложни заради нападките на Йорданова към премиера Николай Денков, който държи твърд курс спрямо шантажа с протести и блокиране на цялата страна със скъпоструващата техника на зърнарите.

Вместо да обяви конфликта си на интереси, Надежда продължи да се изказва нелепо – хем угоднически към зърнопроизводителите, хем в подкрепа и на вноса на зърно, така че въобще да не става ясно каква всъщност й е позицията. А просто можеше да каже, че има сестра.

Източник: narod.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.