МВнР съветва българите: Не пътувайте за Германия, предстои голяма транспортна стачка

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/mvnr-savetva-balgarite-ne-patuvayte-za-germaniya-predstoi-golyama-transportna-stachka/124854 SvobodnoSlovo.eu
МВнР съветва българите: Не пътувайте за Германия, предстои голяма транспортна стачка

Министерството на външните работи предупреждава българските граждани, че се очакват проблеми с железопътния транспорт във Федерална република Германия от 10 до 12 януари заради обявена предупредителна стачка на германския профсъюз GDL.

МВнР съветва българите да се въздържат от пътувания в Германия, които не са от спешен характер, като ги отложат за друг период. Всички пътници, които искат да отложат пътуването си, могат да използват своя билет на по-късна дата. Билетът е валиден за пътуването до първоначалната дестинация, дори и с променен маршрут. Резервациите на места могат да бъдат анулирани безплатно.

Стачните действия ще продължат от 02:00 ч. сутринта на 10 януари до 12 януари включително.

Това ще доведе до сериозни смущения в междуселищния, регионалния и S-Bahn трафика на Deutsche Bahn през този период. Спешното разписание ще осигурява само много ограничено пътуване на влакове.

Информация по телефона за текущата ситуация на трафика и последиците от стачните действия на GDL върху железопътния трафик може да бъде получена на безплатната гореща линия на тел. номер: 0049 8000-996633. Гражданите следва да се информират за своето пътуване 24 часа преди заминаването, на интернет страницата на bahn.de, в DB Navigator или на безплатния телефонен номер, съветват още от МВнР.

https://petel.bg/

2 Коментара

Майна

6 months before

Ха ха ха..Не пътувайте до Германия, защото ,,вятърът на промяната ,,е опасен, а?

Коментирай

Балалайка

6 months before

От стената, поне имаше сувенири, а от тия ЕС виртуалници, се очертава да остане само въздух без налягане.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.