НА ПАЗАРА

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/na-pazara/54406 SvobodnoSlovo.eu
НА ПАЗАРА

В капитализма всичко може да се продава и купува. Търговията е издигната на пиедестал. По съвместителство продажничеството също. Принципно неща извън гражданския оборот също се продават. Например политически права. Гласове. В България от три десетилетия гласовете по изборите са на пазара. Не е необходимо вие да си продавате дори гласа. Когато работодателят ви каже или от партията ви кажат да хвърлите гласа си за някоя партия, вие го правите. С успокоението, че не сте го продали. Но не е така.

Пазарът е на Козяк. Там се решава коя партия да влезе в парламента и колко гласове да се прелеят от една в друга. Особено ако им трябва "златен пръст" или за да не се допусне друга партия да влезе. Поради което се получават и уникални куриози като избирателите, които са гласували преди това за ПП - тоест евроатлантици, мразещи Русия, искащи повече ЕС и НАТО, изведнъж рязко си обръщат позициите и са гласуали за Възраждане, която е всичко друго, което ПП не е и обратното. Само дебил може да повярва на такова нещо. Не, че на Козяк не ни смятат за такива. Когато се преливат гласове, то това става към близки формации и идеи. Ама карай да върви, и без това никой не обръща внимание на разума.

В парламента влизат само удобните. Запомнете го. Дали под формата на "нов проект" или контролирана опозиция, няма начин да влезе някоя партия, която да е против американците. Ама наистина, не само лидерът й да лае като бясно куче, а наистина да направи нещо, с което да ги застраши. Няма. И няма и да бъде допусната такава.

Изборите не решават нищо. Виждаме, че дори в Големия Бял Брат в САЩ мъртвите се вдигнаха и гласуваха за глобалиста Байдън. Хора, отдавна починали, ударно пращаха писма по пощата с гласовете си. И това в територията, която ни набивате в главите, че е най-голямата демокрация по света и трябва да вземаме пример от нея! А сега се замислете след като там това се случва, дали биха оставили тук да бъдат застрашени американските интереси.

Бай Кенет Мъртъв идва да ни набива канчето. Че колкото и да се стараят, бай ви Ганя седи, сучи мустак и споменава майката им. На американците де. Достатъчно напазарувани политици и общественици има. И Ентелектуалци, разбира се, къде без тях. Ама бай Ганя не ще. Опъва се като Варлаамовото магаре и през евроатлантическия мост не ще да премине.

Та, викам, извадете си главите от калта и се опитайте да мислите. И осъзнайте какво трябва да направим!

Елена Гунчева-Гривова

4 Коментара

Иванов

преди 1 година

На фона на всички гнусотии, които преглеждам в другите медии, на фона на всички декларации, които правят всички евроатлантически партии, че и такива лидери, като Дончева, Костадинов достатъчно ярко показа приоритетите на партията си. Нещо повече, спасяването на българския лев с референдум е вече един огромен актив, ако слушаме финансовите икономисти и най-вече Григор Сърийски. Това, че само той декларира така отчетливо нашата колониална зависимост е нещо изключително. Аз гласувах не за Костадинов, а за идеите, които той защитава. Какво ще стане по- нататък, какво ще направи новия посол, какво ще стане на 23 април, това са други неща. Така че, нека да не омазваме Възраждане с ГЕРБ, с ПП, с ДПС, че и с БСП. И в левицата е пълно с евроатлантици. Европа пропада, банките започнаха да гърмят, чака се невиждана суша в Европа.Путин е по-ясен от всекиго, само ние тъпеем идиотски. Ами гледайте вчерашното предаване на Велизар с един генерал, гледайте!!!

Коментирай

Иванов

преди 1 година

Гледайте и днешното предаване на доц. Сърийски при Колев в Евроком . ЕВРОТО ЩЕ УНИЩОЖИ БЪЛГАРИЯ. "доц. Сарийски с брилянтен анализ за еврото в България" https://www.youtube.com/watch?v=yQmQnNsOpKk Е имаше ли по навременно събиране на подписи за референдум от Възраждане. Питам има ли вече събрани 590000 подписа, това не е ли показател на кого вярват хората??

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

Иванов, ти си сериозен човек. Искам от теб съвет. Снощи, моя Спиридон, ме нарече куха лейка. Какво да правя? Как е правилно да постъпя?

Коментирай

Иванов

преди 1 година

Шапчице, съвети не давам, но за разнообразие, важно е не какво е казал, а как ти го е казал твоя Спиридон. Ако е с любов, поднеси му едно кафе и го целуни, ще видиш веднага ефекта. На вятъра и студа всеки се мъчи да устои на топлината и любовта сме безсилни.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.