НА ПРАГА НА ВРЕМЕТО

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/na-praga-na-vremeto/109595 SvobodnoSlovo.eu
НА ПРАГА НА ВРЕМЕТО

Не си причинявам"Панорама", но снощи се подлъгах...

Там "Щурецът" Кирил Маричков представяше новата си книга "На прага на времето". В нея разказва как са го репресирали през времената на соца, как на концертите на групата, "баретите" са пребивавали феновете.

В онези времена, УБО беше посъветвало първите мъже на държавата да живеят на едно място, за по-лесна охрана. Така се озовахме в къщата на "Оборище" 17, сега там е "Музикалното училище", заедно със семействата на Тодор Живков, Живко Живков, Григор Стоичков и Лъчезар Аврамов.

Аврамови живееха повече на вилата, затова синът им Сашо беше отстъпил една от стаите на приятелите си от групата "Щурците". Те свиреха ден и нощ и не ни оставяха много, много да спим.

Най си патеха Людмила Живкова и Иван Славков, които бяха под тях. Но не смееха да протестират, защото "Щурците" репетираха и парчето си за Детската асамблея "Знаме на мира". С него после участваха на фестивала на ангажираната песен "Ален мак".

И тогава, "Щурецът" Кирчо умееше ловко да прескача "прага на времето".

Калин Тодоров

10 Коментара

moitoi

преди 1 година

В Казармата най-гадни бяха СТАРИТЕ КУЧЕТА които не бяха Гонени като НОВОБРАНЦИ!!!

Коментирай

ввввиви

преди 1 година

Подобни индивиди като Маричков са жалки и продажни, забравили от къде и как са трънали в кариерата! Още по-жалки са, защото са хора на възраст, но се напъват да се харесат, на кого ли вече?

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

Сашо беше отстъпил една от стаите на приятелите си от групата "Щурците". --- Колко големи са тия стаи, ве… Те свиреха ден и нощ – в тази стая ли, ве… Представям си каква стая е имал Калин Тодоров… Галените деца на соц. номенклатурата…вашта мама…

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

"Щурците" поне свиреха, пееха, изнасяха концерти... а какво е правил Калин Тодоров…

Коментирай

Нико 1947

преди 1 година

Защо еврейчето Кирчо не каже как с Кръпката клеветаха Жоро Минчев

Коментирай

Аватар

преди 1 година

Царят е гол ! Ашколсун,аферим ,машалла на това цар!

Коментирай

Михайлов

преди 1 година

Червена разпоретено, тук става въпрос за "щурчето" Кирчо, а не за Калин. Остави тоз изтъркан пиниз "...а вие защо биете негрите"! Айде бегай на село да береш жълтопаветен джоджен.

Коментирай

Кольо

преди 1 година

Червената миризлива брантия "шапчицата" пак се изцвърка.

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

Михайлов и Кольо, вас пък не ви харесвам. Нека да ви е яд. Aз харесвам Боци, защото е умен и чаровен. Глезеното соц. детенце на Станко Тодоров се възмущава, че Кирил Маричков също лапал соц. Кюфтаци…

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.