На връх 19 февруари, осъдената кметица на Красно село се погаври с Апостола на свободата

ВАС отсъди, че Росина Станиславова от ДБ е в конфликт на интереси. Тя сътвори “паметник” на Левски от кашпи

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/na-vrah-19-fevruari-osadenata-kmetica-na-krasno-selo-se-pogavri-s-apostola-na-svobodata-4/52543 SvobodnoSlovo.eu
На връх 19 февруари, осъдената кметица на Красно село се погаври с Апостола на свободата

ВАС отсъди, че Росина Станиславова от ДБ е в конфликт на интереси. Тя сътвори “паметник” на Левски от кашпи

Кичозен, срамен и абсурден опит да почете Апостола на свободата сътвори осъдената за конфликт на интереси кметица на столичния район “Красно село” Росина Станиславова. Вместо да издигне паметник на мястото, за което от години историци и учени твърдят, че Васил Левски е бил погребан веднага след обесването му, активистката на Демократична България и нейните подчинени спретнаха импровизиран “гроб” от плексиглас, заобиколен от кашпите, с които общината иначе аранжира околоблоковите пространства. За да е още по-нелепо, на връх 19 февруари, когато България отбелязва 150 години от мъченическата смърт на Дякон Игнатий, около бутафорния паметник се събраха неколцина приближени до корумпираната градоначалничка “за да отдадат почит”.

 

Мястото на безумната гавра, сътворена от Станиславова, се намира на метри от Министерството на земеделието в София. Изследвания на историци и сведения от архивите на еврейската общност свидетелстват, че веднага след като е свален от бесилото, Левски е бил погребан именно там. Въпреки, че все още няма официално потвърждение къде лежат костите на Апостола, кметицата на Красно село е изцяло в правомощията си да инициира издигане на истински, достоен паметник на най-големия ни национален герой, вместо да осквернява деня за почит с неадекватни и дори комични активности, гневят се читатели в социалните мрежи.

 

Ден след грозната изцепка, Росина Станиславова бе постигната от справедливо възмездие. На 21.02.2023 г. Върховният административен съд потвърди решението на КПКОНПИ за конфликт на интереси срещу скандалната кметица Красно село Росина Станиславова. Припомняме, че кандидатурата й беше подкрепена от ДБ и лично от съветника от "Спаси София" Борис Бонев. С решението си съдиите от ВАС оставят в сила присъдата на Административен съд - София-град, с което Станиславова бе обявена в конфликт на интереси. Станиславова стана клиент за разследване от КПКОНПИ след като се оказа, че като лице, заемащо висша публична длъжност е сключила трудов договор № РКС20-СП-РД-15/01/29.05.2020 г. в свой частен интерес със свързаното с нея лице, дъщеря си Г. С. За това КПКОНПИ й наложи глоба в размер на 5000 лева и отне в полза на Столична община сумата от 121,59 лева, получени от дъщеря й.

 

Решението на ВАС е окончателно и не подлежи на обжалване и е основание тя да бъде освободена като кмет на „Красно село“.

Източник: crimesbg.com

 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.