Наистина ли си вярват, че са победили? Кого - историята и паметта?

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/naistina-li-si-vyarvat-che-sa-pobedili-kogo-istoriyata-i-pametta/124018 SvobodnoSlovo.eu
Наистина ли си вярват, че са победили? Кого - историята и паметта?

Фигурите на разчлененото българско семейство и руския солдат от Паметника са захвърлени в калта на една нива край село Лозен.

Предколедно.

Опитвам да се смиря точно днес, но не мога да се отърся от омерзението.

Този кадър и в антитеза - кадърът с черпещите се с канибалската торта розови неофашисти, нараняват емоциите на милиони българи в навечерието на светлия християнски празник. Наранен сантимент, ерго злоба, ерго желание за мъст и разплата.

Така посрещаме Новата година.

Уви, не прозирам нищо добро в нея, отвъд взаимната омраза.

Не биваше да става така. И въпросът не е, че махнаха паметника. Въпросът е, че го направиха със садизъм, демонично, за назидание сякаш на всеки, който не мисли като тях и си позволява да живее различно. 

Наистина ли си вярват, че са победили? Кого - историята и паметта? Братята си по кръв и съдба? Може би са победители единствено в мерзостта.

Разпознавам все по-осезаемо около себе си изблиците на триумфиращата дехуманизация и това не е политически, а битиен проблем. 

Да останем хора, да опазим рода и семейството - такава е коледната и всяка друга магия от календара, в тези тежки дни на проверка

Недялко Недялков

8 Коментара

Веселин Колев

8 months before

Истината си написал Недялко. Желая ти весели и щастливи празници!

Коментирай

Борис

8 months before

Ей,ИДИОТИ нещастни!ХИТЛЕР да възкръсне,ще ви издуха през газовите камери! ГАДОВЕ ДОЛНИ!

Коментирай

Борис

8 months before

Ей,ИДИОТИ нещастни!ХИТЛЕР да възкръсне,ще ви издуха през газовите камери! ГАДОВЕ ДОЛНИ!

Коментирай

BELANDIN

8 months before

Няма да цитирам името на един от тези, които се погавриха с историята и паметта на българския народ. Чух го да казва по една от телевизиите, че нямал нищо против Паметника, но го подразнил вдигнатия автомат на руския войник. Господине, именно този вдигнат автомат символизира победата на Червената армия над мракобесието на хитлеризма отнело живота на близо 50 млн. души, 22 млн. от които са от бившия СССР. Да ви припомня също, че в последната фаза на Втората свтовна война рамо до рамо с ЧА се бие и Първа българска армия и народът на България дава 50000 свидни жертви, Аз съм горд, че името на страната ми стои редом до това на другите народи, които с обединени усилия победиха нацизма.

Коментирай

До Беландин

8 months before

Българската армия се бие по принуда,иначе щяха да ни разпарчетосат.Ако не знаете,румънската армия също хуква с руснаците,по тази причина.Струва ми се,че българският национален идеал е сбъркан,още от времето на Раковски.Македония,та Македония....и Белото море.И затова,три пъти "настъпваме мотиката".Германия,Германия.Да бяхме изтърпяли 4-5 години окупация,нещата щяха да са други.Сърбия се представи достойно и после Сталин Хрушчов не посмяха да и направят нищо.За четящите:Милован Джилас-Разговори със Сталин.

Коментирай

Глас от народо

8 months before

С флексове разрязан. И после разчленен. В калта натикан и омазан. Ни гледа с укор ням. И сякаш ни говори. Братци ,мили братци,защо така постъпвате с мен? Та аз ви нося само ,на своята страна велика, духът освободен. Свалих от вас хомота на капиталистически ярем! Братци ,мили братци!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.