Напредва разплитането на мафиотската империя на Къро

Каменов застрелял Илиенски в гръб

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/napredva-razplitaneto-na-mafiotskata-imperiya-na-karo/54633 SvobodnoSlovo.eu
Напредва разплитането на мафиотската империя на Къро

Каменов застрелял Илиенски в гръб

Живеещият от години в ЮАР висаджийски бос Красимир Каменов – Къро, който ръководи от там солиден дял от гангстерската империя ВИС-2, стои зад отвличането и последвалата екзекуция на безследно изчезналия през далечната 2003 г. мафиот Методи Методиев – Мето Илиенски.

 

Това става ясно от разследването, ръководено от екип прокурори от Софийска градска прокуратура, следователи от НСлС и криминалисти от ГДНП. Информация за течащото разследване срещу Къро първо бе съобщена по БНТ.

 

Той е разследван за цяла серия неразкрити до момента мафиотски екзекуции. Според свидетелски показания той е поръчител на поне 5 убийства, случили се през годините. Запознати с течащото в момента разследване твърдят, че разплитането на престъпната империя на Къро, е започнало още преди година след арестите на Кристиян Илиев и Боян Табаков, обвинени като физически извършители на убийството на ексченгето Любомир Иванов, което бе застреляно от наемник пред дома му в „Лозенец“.

 

Разследващи твърдят, че Къро поръчал убийството му, тъй като ченгето крадяло от общия им бизнес с нелегално производство и контрабанда на цигари. За да осуети разследването срещу него, Каменов е поръчал отстраняването на началника на отдел „Убийства“ в ГДНП Михаил Наумов.

 

Неотдавна от прокуратурата разпространиха аудиозаписи от телефонни разговори между Къро и негов приближен, от които става ясно, че за отстраняването на Наумов от МВР, са платени 400 бона.

 

Сред мафиотските екзекуции, поръчани от Каменов се откроява мистериозното изчезване на висаджийският шеф Мето Илиенски на 29.11.2003 г., който е със статут на втория човек във ВИС-2 след боса Георги Илиев.

Почти две десетилетия по-късно, мистерията „Мето Илиенски“ е напът да бъде разгадана.

 

Защитен свидетел на обвинението, който дълги години е бил в обкръжението на Къро твърди, че Илиенски е бил застрелян в гръб малко след като се е качил в „Ауди“-то.  Заповедта за убийството му е издадена лично от Каменов и е изпълнена от братята самбисти Радослав и Николай Бикови, общоизвестни в ъндърграунд средите като Византийците, които по онова време работели като лични охранители на Къро.

 

Според разкритията, Илиенски е бил подмамен от Каменов да се видят спешно за решаването на неотложно възникнал проблем в организацията. Не става ясно дали Къро е имал санкция от Георги Илиев за очистването на Илиенски или е действал на своя глава. След убийството трупът на Мето е бил изгорен в крематориума на Софийските гробища със съдействието на траурна агенция, собственост на висаджия.

 

През есента на 2013 г. братя Бикови също изчезват по схемата „Мето Илиенски“. Към днешна дата Радослав и Николай все още се водят безследно изчезнали и се издирват с жълта бюлетина на Интерпол.

Наскоро постъпили свидетелски показания разкриват, че Византийците са убити по указание на Къро и техните тела също са били изгорени в крематориума.

 

Като мотив за екзекуцията им се посочва изборът им да работят за Христофорос Аманатидис след подялбата на бизнеса между Таки и Къро преди десетилетие.

Каменов е разследван и като извършител на неуспешното мафиотско убийство на Златомир Иванов – Баретата пред съдебната палата през януари 2013 г.

Баретата оцеля благодарение на носената от него бронебойна жилетка и редицата животоспасяващи операции в „Пирогов“.

 

Свидетели на държавното обвинение твърдят, че Къро лично е стрелял по него. Баретата попаднал на мушката му заради опита му да влезе в бизнеса с фитосанитарния контрол по границите, контролиран от Каменов.

Прокуратурата разполага със свидетелски показания, че Къро е отговорен и за смъртта на шефа на общинската столична фирма „Паркинги и мобилност“ Марчело Доковски, който през пролетта на 2011 г. загина при пожар в дома му, който бе умишлено предизвикан. Тогава неизвестни подпалиха входната врата на жилището му.

Източник: Уикенд

3 Коментара

Червената шапчица

преди 1 година

Copy-paste - За големите бандити знае и още един генерал, имам пред вид др. Боко- най-добрият футболист сред генералите и най-големия генерал сред футболистите по целия свят. Този величав популист и дребен политически мушморок притежава достатъчно информация за ГОЛЕМИТЕ КРАЖБИ в България. Ама няма кой да го разпита както трябва. И заради това сега, вместо да е при бай Ставри, Тиквата се опитва да реди правителство с …Шарлатаните, а защо не и с шарлатаните от по-далечните времена, заедно с понапълнялата Червена шапчица, на мотоциклет и с кошничка, пълна със снаряди и патрони.

Коментирай

Гошо

преди 1 година

Каскета е забравил да го обвини и за убийството на Чакъра , а Боко е невинен , някой да не си мисли нещо друго.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.