Народът към политиците: Прощавайте задето мрънкахме, че прибирате милиони!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/narodat-kam-politicite-proshtavayte-zadeto-mrankahme-che-pribirate-milioni/52752 SvobodnoSlovo.eu
Народът към политиците: Прощавайте задето мрънкахме, че прибирате милиони!

Крайно време е народът да поиска прошка от политиците на Сирни заговезни. Не съм се объркал, наистина е време да се извиним на тези, които от години ни управляват и разполагат с парите ни като със свои.

Логиката е очевидна. Например Борисов неведнъж е заявявал, че над него е само Господ. И сочеше с дебел пръст нагоре. По манастири и църкви свещеници и висши божии служители го посрещаха смирени и му се кланяха за отпуснати средства за някой ремонт. Народна пара, но той я раздава като от джоба си. И те му се кланят, милите…

Но да се върнем към искането на прошка от властниците.

Не им дадохме достатъчно. Ако бяха се награбили още през 90-те години, можеше да мирясат. Но все не им стигат и прибират още и още. Деца хранят, и внуци също. Пък те имат нужда лъскави джипове, от имения в Италия, Франция, Гърция, Испания. Привличат ги Лондон и Париж, а не Ловеч и Пазарджик, както всички знаем. Това струва скъпо, но ние не спряхме да мрънкаме, че крадат от общото за себе си. А от кого друг да вземат? Е, специализираха се в рекета към себеподобни, като опровергаха поговорката, че „Гарван гарвану око не вади“. Око може да не вади, но в затвора и съда вкарва, стига да си имаш услужлива прокуратура. Създадоха си такава и по-тарикатите и наглите плячкосаха бизнеса на такива, които отказват да плащат такса „спокойствие“.

Не стига, че мрънкахме срещу корупцията, но и протести вдигнахме през 2020 г. Това наруши правилата по хранителната мафиотска верига. Ядосахме ги и те ни пратиха да се избиваме по фалшиви магистрали и по-скапани пътища от онези през римско време…

Нахални се оказахме българите: искаме да ни управляват без да ни крадат. Тогава за какво им властта въобще? Да отговаряш за цели министерства и отрасли, да организираш работата на институции, да се грижиш за образованието и да предоставяш здравна помощ, че на всичко отгоре и сигурността да осигуряваш - и за какво? – за 10-15 хилядарки на месец?

Тези хора имат разходи за семейството, за любовниците, за шефовете от задкулисието, за шефовете в Москва, в Брюксел… Не е лесно.

А народецът седне ли пред салатката и ракийката – почва да ги псува. Честно ли е? Не е - грозно е. Защото един пенсионер може да живее с 500 лева. Едно семейство може да се вмества в 1500 лева. Но един човек в управлениeто... милиони му трябват, за да поддържа ниво, да гледа отвисоко, да е равен с олигарсите, с които се е побратимил. Списъкът е дълъг, но някои са "по-заслужили" от други. Като Горанов, Борисов, нанков, Гешев - главпрокурорът, Цацаров - предишният главпрокурор и богаташите, сношили се с тях в скрити и не толкова скрити схеми.

Не проявихме достатъчно разбиране. Затова едно извинение на Заговезни ще измие поне част от срама за неуважителното ни отношение към политиците.

Прощавайте и след като ви дадем властта отново на 2 април, не само си вземете, колкото душата ви иска, но се компенсирайте и за пропуснатите две години от голямото плюскане.

Емил Азар

https://frognews.bg/

1 Коментара

Генчо Гунчев

преди 1 година

Извинявайте, Господине, но това "Москва" за чий чеп го написахте...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.