Наско Гаргата върти през 4 мобилни телефона от затвора търговията с дрога в Банско

Заради находката към момента тече проверка в затворническата администрация

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/nasko-gargata-varti-prez-4-mobilni-telefona-ot-zatvora-targoviyata-s-droga-v-bansko/52722 SvobodnoSlovo.eu
Наско Гаргата върти през 4 мобилни телефона от затвора търговията с дрога в Банско

Заради находката към момента тече проверка в затворническата администрация

Прочулия се със серия криминални изстъпления бандит Атанас Мечев, по-известен като Наско Гаргата, е ръководел от килията в затвора в Казичене банда за търговия с дрога, захранвала с наркотици зимния курорт Банско.

 

Само преди дни татуираният рецидивист бил заловен в килията му с цели 4 телефона. Заради находката към момента тече проверка в затворническата администрация и надзирателите в Казичене, разпоредена от ГДИН.

 

Според запознати с разследването, Наско Гаргата е успял да корумпира няколко надзиратели на високо ниво в затвора в Казичене. Именно те му издействали в разрез с установената нормативна уредба работа извън пределите на затвора.

 

От няколко месеца насам Гаргата се водел на работа в столичен автосервиз – всяка сутрин излиза от затвора в Казичене и се прибира по тъмни доби в тюрмата само за да пренощува.

Припомняме, че той е с 4-годишна присъда за търговия с дога, след като бе окончателно осъден по едно от делата си през 2020 г.

 

Докато изтърпява присъдата, Мечев продължил да ръководи извън пределите на пандиза своята наркомрежа, разкриват разследващи.

Те твърдят, че Гаргата е захранвал с амфетамини, марихуана и кокаин няколко свои приближени от Разлог и Добринище, които са пласирали дрогата на туристите в Банско.

 

Разследването срещу Гаргата и бандата му стартирало преди около месец след зрелищния арест на полицайката от VII РПУ в София – Симона Лулеова, която бе хваната с голямо количество марихуана в личния й автомобил напът от София към родното село Баня от полицаи от отдел „Вътрешна сигурност“ към МВР.

 

При все, че ченгетата откриха 2 пакета с марихуана, с общо тегло 550 гр., Симона твърди, че дрогата е била подхвърлена в автомобила и е станала жертва на свои корумпирани колеги, които са я натопили.

По време на разпитите тя категорично отрекла да се познава с Атанас Мечев. Според оперативни данни обаче по-големият й брат Георги често вбил засичан на срещи с Наско Гаргата през последните няколко месеца.

 

В иззетите от Гаргата мобилни телефони обаче, са открити записани номерата и на двата мобилни телефона на Симона. За момента е неизвестно колко разговора са провели двамата. Според криминалистите обаче полицайката 100% е била част от наркобандата на Наско Гаргата.

 

При все, че разследването за наркодейността на Мечев да е в самото начало, антимафиотите твърдят, че той контролира лъвския пай от продажбата на наркотици в Банско чрез изградена стройна мрежа от таксиметрови шофьори, бармани и сервитьори, родом от Разлог и региона, работещи в зимния курорт.

 

Дилърите на Гаргата пласират стоката основно на чужденци и избягват да работят с българи. Има съмнения, че полицаи от Югозападна България също са замесени в трафика на дрога и прикриването на дейността на наркобандата на Мечев.

 

Гаргата е в бизнеса с дрога от поне десетилетие, като преди няколко години бе част от групата на Радо Темерута, преди да се изпокара с него и да създаде собствена „фирма“ за търговия с наркотици.

През 2018 г. бандата на Гаргата бе арестувана при мащабна акция на ГДБОП по време на пищен гуляй в механа „Македония“ в Добринище. Освен Мечев тогава бяха закопчани още 7 дилъри от организацията, а двама приеха ролята на свидетели.

Източник: Уикенд

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.