Назначеният шеф на завода за боклук - освободен след инцидент

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/naznacheniyat-shef-na-zavoda-za-bokluk-osvoboden-sled-incident/122229 SvobodnoSlovo.eu
Назначеният шеф на завода за боклук - освободен след инцидент

Случаят с Николай Савов е от 2016 г.

Новите кадри на столичния кмет Васил Терзиев са уволнените от Йорданка Фандъкова ръководители. Това заяви общинският съветник от ГЕРБ/СДС Георги Георгиев.

Става въпрос за назначения сега за временно изпълняващ длъжността директор на Общинското предприятие “Столично предприятие за третиране на отпадъците” Николай Савов, който през 2016 г. тогавашният кмет на София Йорданка Фандъкова освобождава от ръководния пост в завода за боклук.

По думите на Георгиев, причината за това е трагичен инцидент със смъртен случай под ръководството на Савов. “Същият човек е бил осъден от ВКС във връзка и с друга авария, в “Кремиковци”, където е заемал ръководна длъжност, с трима загинали и над 20 ранени. В две ръководени от него предприятия има 4 смъртни случая”, посочи общинският съветник от ГЕРБ.

Днес кметът Васил Терзиев уточни, че Николай Савов е назначен за временно изпълняващ длъжността. Междувременно градоначалникът представи и част от новназначени си зам.-кметове - Надежда Бобчева поема “Социална дейност и интеграция на хора с увреждания”, Никола Барбутов - “Европейски политики, международна дейност и туризъм”, а Яна Генова - “Култура, образование, спорт и младежки дейности”.

Терзиев обяви и номинациите на Никола Лютов, Иван Матов, Гергана Москова, Иван Гойчев за ресорни кметове.

trud.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.