НЕ ГЛЕДАЙ СЕИР, БЪЛГАРИНО!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/ne-gleday-seir-balgarino/110383 SvobodnoSlovo.eu
НЕ ГЛЕДАЙ СЕИР, БЪЛГАРИНО!

По "върховете" трещят гръмотевици, хвърчат храчки, плискат се фекалии. Не се стряскай, народе не изпадай в паника! Десетилетният цирей се е пропукал и гнойта напира навън. Добре е, когато обривът почне да избива - това е началният стадий на оздравяването.

Но, българино - не стой настрана "да гледаш сеир" по стария си ориенталски тертип! Тъкмо "гледането на сеир" те погубва! Овластените престъпници в прокуратурата, съдебната система, олигархическите и партийните котерии, никога няма да стигнат докрай в саморазобличенията и разменяните удари! Те ще изиграят един рекламен мач с няколко крошета, но никой от тях няма да бъде нокаутиран. Нито Гешев, нито Сарафов, нито Тодоров и сие, имат интерес дълбоките им престъпления да цъфнат на видело. Що за идиотски записи огласяват? Какво съдържат тия записи? Нищо съществено, освен че главният прокурор подло е регистрирал разговорите си със своите подчинени. Той със сигурност притежава и по-важни записи, но не ги вади пред публиката и няма да ги извади. Защото и подчинените му могат да извадят жестоки компромати срещу него. 

Що за обвинение е "информацията", изнесена от Сарафов, че Гешев бил обсебил за свое частно ползване "къщата на регентите"? Това ли е най-големият му грях? Това е взаимно гъделичкане, дори не разчистване на сметки, а заплаха за разчистване на сметки между мафиоти. Те и сега - както се карат и оплюват - са маши на външни сили, особено Гешев, който никога нямаше да поеме инициативата за мафиотската война, ако не беше насърчен от "най-влиятелните кръгове в Щатите", с които отдавна заиграва и на които е продал България - срещу гаранции за лично оцеляване. 

Големият въпрос - как тия хора станаха мултимилионери, как превърнаха прокуратурата и съда в придадък и убежище на мафията, как осигуриха ненарушим комфорт на криминокрацията - никога няма да бъде осветлен от тях самите, колкото и взаимно да се мразят, да си завиждат и да се замерят с "компромати".

Свидетели сме не на титанична битка за справедливост, а на махленска свада между цигански кланове. Това всъщност е и нивото на котериите в съдебната система - пък и в цялата българска политика. Те са еднакви и по престъпност, и по простотия. Дупе и гащи. 

Вчера гледах в централната новинарска емисия на bTV някакви лелки-съдийки, накичени с гръмкия етикет "член на ВСС" - физиономиите и изказът им бяха на продавачки в зарзаватчийница. Тая Дишка ( забравих й името, беше нещо подобно ), която се правеше на арбитър и "анализираше" ситуацията в прокуратурата и вероятния изход от нея, приличаше на машинописка на комсомолски секретар от времената на соца, бълваше тъпи клишета и дори говореше на диалект - "днескашно". Отгоре до долу съдебната система е пълна с интелектуални и морални мърши - по примера на партийната. Цялата гнусна скверн трябва да се премахне - всички плазмодии и гниди, загнездени в тоя инкубатор за паразити.

Не трябва да очакваме прокуратурата и съда да се "самоочистят" - това няма да се случи никога. Те ще ни баламосват със "законни срокове", "виждания", "отлагания" - докато чудовищният скандал мине от дневен ред и утихне. Сякаш в престъпната си дейност са се водили от "законни срокове" и са придвижили поне едно дело срещу олигархията.

Цялата тая паплач е за затвор и бесило. Воглаве с политическите й кръстници! Нима Гешев - "в отплата за оставката си" - заслужава да бъде изстрелян в Израел или Турция - като "висш дипломат"? Мястото му е на подсъдимата скамейка, той трябва да бъде съден от Народен съд, ведно с Бойко!

Ние, българският народ сме длъжни да "пометем боклука" , а не да оставяме тая работа на Гешев, който никога няма да я свърши. Най-неизгодната позиция за нас е да стоим настрана и да се кефим или плашим. Пагубно е да "гледаме сеир" и да им даваме време за прегрупиране и сплотяване. 

Цялата камарила на властта, пирамидата на престъплението в България, трябва да рухне не от контролиран трус "по върховете", а от могъщия ритник на народа. Краят й е дошъл.

Възлагам много надежди на 21 май! Но трябва да се явите на уречената среща! Трябва да се изпълните с  кураж - няма какво да губите! Трябва да вдигнете глас! Да си върнете човешката чест! Бог помага на смелите!

Не хленчете позорно в Гугъл като джендъри със сменен пол, а излезте на площада като достойни мъже и жени! Нека се преброим! Ние сме силни с броя си!

Милена Върбанова

1 Коментара

Гражданка

преди 11 месеца

Гешев не е "инструмента на Господ", както той сам се нарече, а е инструмент на САЩ срещу ББ, на когото са посочили палец надолу. Той беше задействан от менторите си зад океана, за да може ББ на клекне и да има по-скоро редовно правителство. Разбира се, Гешев се е пазарил за личното си оцеляване, но както казва полк. Марков, който се е хванал с американците, добро не е видял, те ще се отърват от него, в момента , в който вече не им е нужен. И аз съм на мнение, че не се изчиства държавата от политическия боклук, а просто две купчини с боклук се борят, коя да е отгоре!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.