НЕ СТЕ ПАТРИОТИ, ВИЙ...ВИЙ СТЕ ИДИОТИ!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/ne-ste-patrioti-viyviy-ste-idioti/128428 SvobodnoSlovo.eu
НЕ СТЕ ПАТРИОТИ, ВИЙ...ВИЙ СТЕ ИДИОТИ!

НЕ СТЕ ПАТРИОТИ, ВИЙ...ВИЙ СТЕ ИДИОТИ!

Моля всички патриоти да си отговорят на няколко въпроса:
- трябва ли да се приравняват цървулите с българщината?
- трябва ли задължително патриотизмът да носи носия?
- децата им и близките им в чужбина ли живеят?
- как се казват децата им и български ли са имената им?
- искат ли децата им да отидат в чужбина да живеят?
- работят ли в чужди компании?
- внасят ли парите си в чуждите банки в България?
- купуват ли от чуждите мултинационални хранителни вериги?

Та такива ми ти патриотични работи. Ако сте патриот, първо децата ви да стоят тук и да се борят за Родината си, а не да се спасяват поединично навън. Ако сте патриот, никога не пазарувате от Билла, Кауфланд, Лидл и Метро. Ако сте патриот, не работите за чужди работодатели. Ей такива неща. Защото е много лесно да крещиш колко обичаш България, да си татуираш Ботев на единия крак, а Левски на другия, да отидеш да си купиш евтина ракия в Кауфланд и след това да отвориш скайп, за да си видиш децата, които са в Испания например!

Патриотизмът не принизява българското. Патриотизмът не е в татуировките, кухненските престилки с паметника на Шипка и народна носия, дъски за рязане с изографисани български герои и светини. Патриотизмът не е да крещите "България на три морета!" на три ракии. Нито да мразите всички други българи, които не са като вас..

За мен, извинете, но родолюбието е нещо съвсем различно. И то е в сърцето и ума, а не по дрехите и знамената.

Елена Гунчева-Гривова

9 Коментара

Млечин

преди 2 месеца

Тази женица изперква окончателно.

Коментирай

Boss

преди 2 месеца

Лельо Гунке, ние избягалите от България сме повече от вас в България. Ние сме и най-големия инвестотор в България. И е много по-трудно да започнеш живота си от минус нула на 30 години, отколкото да си живуркаш без отговорности и задължения в Родината. Накратко, повече сме и вие зависите от нас. Шефът сме ние и може да те уволним когато си поискаме. Затова, тихо, тихо...

Коментирай

Чичо Ади

преди 2 месеца

В Булгаристан преобладават спиртно-масовите патреоти...

Коментирай

Изи

преди 2 месеца

Българите сме в България.Каквито и да сме !

Коментирай

Елена Гунчева

преди 2 месеца

До БОСС: Ама наистина сте много бос! Аз малоумни племенници нямам, така че не ме припознавайте за леля. Всъщност човек и тук може да живее добре, аз например успявам да си докарам прилични доходи, то си зависи от образованието и желанието да работиш. Лично аз нямам познати и роднини в чужбина, които да ми пращат пари, така че изобщо не ми дреме какво пращате. И не ми се правете на патриоти, обикновени страхливци и комформисти сте!

Коментирай

Чичо

преди 2 месеца

Посерковци като тоя, дето иска да е племеник на Гунчева, с лопата да ги ринеш! Той бил инвеститор - в какво бе, босият, в бело? Дали си изпратил поне на майка си 5 лева да си плати тока за крушката от 40 вата, ако вече не е предала Богу дух? Или си Бос на джебчийките от махалата? Ти ли и такива като теб имате принос към НОИ ? Къде си плащаш данъците? Ако някога сгрешиш да се върнеш в България, преди това си татуирай едно голямо И на челото, та да те разпознаваме като инвеститор, а тихо можеш да казваш само на жена си - ако ти стиска!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.