НЕ В ЛОНОТО НА ВЯРАТА, А НА ЛЪСТИВОСТТА. СУЛЬО, ПУЛЬО, АТАНАС, БЕЗ АЗ, ПО ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/ne-v-lonoto-na-vyarata-a-na-lastivostta-sulo-pulo-atanas-bez-az-po-vsichki-televizii/129401 SvobodnoSlovo.eu
НЕ В ЛОНОТО НА ВЯРАТА, А НА ЛЪСТИВОСТТА. СУЛЬО, ПУЛЬО, АТАНАС, БЕЗ АЗ, ПО ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ

Сульо, Пульо, атанас, без аз, по всички телевизии, се пънат да коментират кончината на Патриарх Неофит.

Папионки, недорасли актриси, всякакви типове и типеси – истинско изпитание за същите тия телевизии да пълнят ефира си с де който се сетят.

Кухо, банално говорене, пресъхнали мозъчни клетки, които не намират никакви думи, освен тотална кухост, защото са фалшиви, лицемерни, с липса на каквато и да е искреност и вяра, естествено.

Малоумниците не пропускат да използват смъртта на Неофит, за да заклеймят руската църква, по-умерените говорят баналности точно както подобни баналности се говорят при кончината на някой партиен секретар.

Изобщо – потрес! И нагледна илюстрация за тотална липса на ВЯРА!

Българинът много обича да СЕ ПРАВИ НА ВЯРВАЩ, но всъщност е абсолютен безверник, приемащ Бог като негов длъжник.

От всичко това, което се лее по така наречените телевизии, единственото, което крещи с абсолютна яркост е липсата на спонтанна тъга, липсата на сърдечност, липсата на дълбочина и истински потресаващото – липсата на вагони с прочетени книги, включително и за Вярата. А когато не си чел, си празен и думите ти са пристискани и празни, каквато всъщност е душата ти.

Последното се отнася и до купищата свещеници, които се изказаха по „темата“. Защото Църквата ни отдавна не е лоно на Вярата, а на Лъстивостта.

Веселина Томова

https://afera.bg/

9 Коментара

Червената шапчица

преди 1 месец

Всички мисирки по телевизора бяха облечени с черни рокли и черни чорапи. Как го правят този тъжен поглед, смръщено лице, опечалени девици... Ей, големи артисти са...

Коментирай

Олеся Zelle

преди 1 месец

.....Папионки, недорасли актриси, всякакви типове и типеси ...всички тия да го духат,и то натурално. Слава РОССИИ 😍😍😍

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 месец

Нова тв изкараха Неофит световен борец за мир, голям приятел на зеленски, защитник на окрайна и че имал голямо чувство за хумор... Нищо не казаха, че окрайна станаха отскоро католици... Водещата Мира даже пусна сълза в ефир...

Коментирай

хамалин

преди 1 месец

днес съм разплакан

Коментирай

хамалин

преди 1 месец

днес съм разплакан

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 месец

Томова, моля те да разрешиш на моята позната Костадинка да пише коментари в Афера. Страшно много хора очакват с НЕТЪРПЕНИЕ нейните коментари и ги четат, а и не пише простотии, а дълбоко проникновени ФИЛОСОФСКИ размисли...

Коментирай

Констанца

преди 1 месец

Браво, Веселина! Много точно си го казала!

Коментирай

Млечин

преди 1 месец

шапката-много пишеш,малко четеш.Западна Украйна е католическа от векове,защото са поляци.А източна е православна,защото са руснаци....И това е големия проблем на тази територия.Затова точат зъби и Полша и Русия.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.