Неблагодарност + афера ЗАДРАСКАХА ЕС И ПОДАРИХА НА ЧАСТНА ФИРМА 44 МИЛИОНА ЛВ!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/neblagodarnost-afera-zadraskaha-es-i-podariha-na-chastna-firma-44-miliona-lv/124372 SvobodnoSlovo.eu
Неблагодарност + афера  ЗАДРАСКАХА ЕС И ПОДАРИХА НА ЧАСТНА ФИРМА 44 МИЛИОНА ЛВ!

Може да бъде изображение с 5 души, карта и текстово съобщение

Може да бъде изображение с текстово съобщение

Днес кметът на столицата Васил Терзиев се похвали

• Намерихме решение за липсващите средства за ВиК инфраструктурата на София, заедно с Министерския съвет, не с общинския. Екипът ни осигури част от необходимите средствата от над 10,2 млн. лв., а правителството одобри над 32 млн. лв. допълнителен трансфер. Така осигурихме довършването на проектите и осигурихме възможност да кандидатстваме за нови и така да продължим изграждането на ВиК инфраструктурата на столицата.

Г-н Кмете, единствената хвалба трябва да е за Европейския съюз, не за вас и за правителството.

А вие сте оказвате неблагодарен и дори не споменавате ЕС в поста ви.

.

Не е ваша разсеяност!

И на портала на Столичната община другите дарени ни от „омразния Запад” 96 478 397,78 лева не са споменати в съобщението за проекта. Използвана е абревиатурата БФП, само и само да не се спомене програма Оперативна програма „Околна среда“, по която е проектът за 140 495 700,84 лева.

Случаят е още по-скандален, понеже Вашите чиновници са подменили предишното съобщение, в което се споменаваше ЕС с новото, в което дори и запетайка в текста няма за него. (давам скрийншотове).

.

С вашите хвалби много ми заприличахте на доскорошния ни премиер Бойко Борисов, който под път и над път се хвали, че той е построил магистралите, макар че всичките са строени с европейски средства. А онази (Хемус), за която ЕС отказа финансирането на новите отсечки заради подготвените афери, макар че все не е построена, вече се записа в историята на родния преход към пазарно стопанство с откраднати над 1 милиард лева.

.

Случаят е още по-грозен, защото Вие, кмете и заедно с правителството НАПРАВИХТЕ НОВОГОДИШЕН ПОДАРЪК С ПАРИ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ НА СТОЙНОСТ 44 017 303,06 ЛВ. НА КОНЦЕСИОНЕРА „ВЕОЛА” („Софийска вода“).

Подарък, понеже вместо държавата той трябваше да осигури тези десетки милиони от собствени негови средства.

А ако ги няма – да ги намери чрез кредит, теглен от него, концесионера.

В подписания навремето концесионен договор задълженията за намаляване на загубите на вода, реконструкция и модернизация на В и К мрежата са негова отговорност – като дейности, като финанси и пари.

И тази отговорност и задължение да влага пари беше предметът и задачата на концесията, а не национализиране на необходимите частни капиталовложения, които иначе трябваше да се направят и масовизиране на загубите на вода, които ни се начисляват в сметките на софиянци.

.

Освен това се похвалихте, че

(цитат):

„от 23 декември движението на трамвай № 5, най-старата трамвайна линия в София, беше възстановено. Това стана възможно благодарение на усилията на екипа на общината и въпреки недалновидното планиране и управление на проекта по ремонта на трасето от предишните управляващи. Разказът защо и как заслужава отделен пост. Сега се радвам, че успяхме да възстановим емблематичния трамвай № 5 точно преди празничните дни.”

(край на цитата)

Ще отбележа, че провалът на на договорените срокове на този обект е хроничен от години .

Ще отбележа, че предишното ръководство на общината начело с Фандъкова сключи безумен далавераджийски договор, по който километър подмяна на трамвайно трасе излизаше по 7 милиона лева!!! (без анексите впоследствие, които го индексираха с нови и нови, и нови милиони. Аз имам разследване с факти, данни и документи за тази трамвайна линия още по времето, когато се подписваха договорите, но гласът ми остана глас в пустиня,)

.

Така че тази афера плаче не за Ваш пост, г-н кмете!

Критиката с постове, статии и предавания е работата на журналистите. Тя не е занимание на управниците да си измиват ръцете с „ала-бала”. Задълженията на длъжностните лица, когато налице има афера, е да сигнализират Прокуратурата и да възложат на подчинените им юристи да видят възможността за завеждане на граждански процес, понеже знаем и какво представлява родния меч на правосъдието.

------------------------------------------------.

БЕЛЕЖКА:

Проектът обхваща

1. "Изграждане на канализационна мрежа за кв. "Кръстова вада-изток", район "Лозенец"

2. "Доизграждане на канализационна мрежа за кв. "Суходол", район "Овча купел"

3. "Доизграждане на канализационна мрежа на кв. "Бенковски", район "Сердика"

4. "Доизграждане на канализационната мрежа на кв. "Обеля", район "Връбница"

5. "Изграждане на канализационна мрежа за кв. "Драгалевци", район "Витоша"

6. "Доизграждане на канализационната мрежа на гр. Нови Искър, район "Нови Искър"

7. "Доизграждане и реконструкция на канализационната мрежа на гр. Банкя, кварталите „Градоман“, „Михайлово“, „Вердикал“ и с. Иваняне, район „Банкя“

Проектът предвижда изграждане на 114,110 км канална мрежа, от която 14,344 км смесена канална. мрежа; 66,891 км битова канална. мрежа и 32,875 км дъждовна канална. мрежа и реконструкция на 1,941 км канална. мрежа. Предвидена е реконструкция/модернизация/доизграждане на пречиствателна станция Кубратово за 57 млн. лв.

*** На снимките: скрийншотове от предишното съобщение и новото

Григор Лилов

3 Коментара

Значи . . .

преди 4 месеца

Да не гласуваме повече за ДБ, ПП, Розовите Кюлоти и да не четем повече поръчковите статии на Григор Лилов . . . Язък за човека, толкова прилични доходи си докарваше от гал-Я и посол-А . . . :)

Коментирай

Борис

преди 4 месеца

Значи,кое не е вярно в написаното от Григор Лилов?Борави с факти и документи! Убеден съв,че в случая "Веолия" има сериозно "ресто",както при Ухиления и при Фънда. Колкото до трамвай 5,съм лично потърпевш от безумията. Казаното от Г.Л. плаче за прокуратура,ама има ли такава в България???

Коментирай

Борис

преди 4 месеца

Значи,кое не е вярно в написаното от Григор Лилов?Борави с факти и документи! Убеден съв,че в случая "Веолия" има сериозно "ресто",както при Ухиления и при Фънда. Колкото до трамвай 5,съм лично потърпевш от безумията. Казаното от Г.Л. плаче за прокуратура,ама има ли такава в България???

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.