Неизвестни унищожиха гора, защитена от Натура 2000, в комплекса Ропотамо

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/neizvestni-unishtozhiha-gora-zashtitena-ot-natura-2000-v-kompleksa-ropotamo/133227 SvobodnoSlovo.eu
Неизвестни унищожиха гора, защитена от Натура 2000, в комплекса Ропотамо

Може да бъде изображение с карта и текст, който гласи '7:28 will 96 0 C งน мыми рмация за обект ник: Поземлени имоти(вид територия) лен имОт 67800.12.2399, 67800. област Бургас, община Созопол, гр. ол, АЛЕПУ, вид собств. Частна, вид територия Земеделска, рия 8, НΤП За друг курортно-рекреационен обект, ПлоЩ 6131 KB омер 12136, парцел ед за одобрение на КККР N РД-18-60/04.10.2007 НИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА ΑΚΚ, ед изменение КККР N КД-14-02-914/09.07.2008 НИК НА СГКК- БУРГАС на на'

Някой е изсекъл на голо част от горите на юг от Алепу - без екологична оценка и въпреки че тези гори са в защитени зони от Натура 2000.

Това алармира екологът Тома Белев. В свой пост във Фейсбук той е приложил видео как изглежда изсеченият терен, а също така кадастрални карти, които представят масива с плътни гори като земеделска земя.

Белев посочва, че изсечените на голо гори в комплекс Ропотамо и са част от две защитени зони от Натура 2000: Комплекс Ропотамо - по директивата за птиците и Ропотамо - по директивата за местообитанията.

"Една десета от всички гори в България заради грешки при земеразделяне и реституция се водят земеделски земи. Те се секат чрез разрешение/заповед издадена от кмета на населеното място (до 5 дървета) или общината ( повече от 5 дървета)..

Но независимо дали една гора се води горска или земеделска територия, то нейното премахване подлежи на преценка необходимоста от ОВОС/екологична оценка и оценка за съвместимост с целите на Натура 2000. При проверка в публичните регистри по процедурите по ОВОС и по екологична оценка не откриваме данни за подобна процедура.

Изсичането на тези гори подлежи и на преценка необходимостта от оценка за съвместимост с целите на Натура 2000 , за тях има регистри но те не са публични и за това дали е проведена процедура трябва да попитаме РИОСВ Бургас или МОСВ", посочва Белев.

https://www.segabg.com/

9 Коментара

Ужас

преди 1 седмица

Шибана територия от психопати - от първия до последния идиот а територията, убийци...ако не започнем да охраняваме горите си с въоръжени групи, няма да остане скоро и едно дървои и нито един национален парк....смърт и гнусни престъпници , крадящи с гъзовете си милиони, милиарди с десетилетия на власт, контрабандисти на наркотици и на кво ли не - резултатът е повсеместна смърт ....

Коментирай

Горкият живот, горката природа!!

преди 1 седмица

От 6,5 милиона нещастници на територията само авторът и един коментиращ са се ужасили от повсеместната побърканящина и простотия...останалите овце ще живеят и без природа , грозните им опростачени души и уродливи телеса са им самодостатъчни..гледам ги Великден наводнили църквите и манастирите и като откачени до един все за зачеване , оплождане, женене , осеменяване, раждания се молят, горките паразити, да не им изчезне мръсния проклет ген ...самодостатъчни са си говедата, ама в момента в който оголите всеки хълм и изсечете и последната гора, ще измрете до крак, идиоти...

Коментирай

Моля се Бог да ви накаже за стореното

преди 1 седмица

Престъпна държава и безличен народ!

Коментирай

Мария луна

преди 1 седмица

Да засадят нови дървета на мястото на изсечените.територияга е защитена!

Коментирай

софийски чобани

преди 1 седмица

На булгарите дървета им не трябват. Кебапчета и сръбска музика, това иска плебеса населяващ територията.

Коментирай

Бате Винету

преди 1 седмица

Не са неизвестни. Един клошар от Пловдив ги изсече и взе съчки за подпалка. Нали трябваше да запали тютюневите складове.

Коментирай

gradski

преди 1 седмица

По поставените каравани ще се познаят...

Коментирай

Бай

преди 1 седмица

Вид собственост частна!!!! Вид територия земеделска!! Но коментъ!!

Коментирай

Бай

преди 1 седмица

Вид собственост частна!!!! Вид територия земеделска!! Но коментъ!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.