Нека ви обясня що е това "казионни медии"?

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/neka-vi-obyasnya-shto-e-tova-kazionni-medii/124748 SvobodnoSlovo.eu
Нека ви обясня що е това "казионни медии"?

Нека ви обясня що е това "казионни медии"? Преди няколко дни гръмко бе обявено, че председателят на Народното събрание и депутати от всички парламентарни групи ще посетят Индия и Социалистическа република Виетнам. 

  Обществото бе уведомено, че ще бъдат поднасяни цветя на паметници, както и, че ще бъде посетен мавзолея на комунистическия лидер Хо Ши Мин в Ханой - Виетнам. 

  Какво остана скрито от обществото?

Това, което остана скрито е, че в групата на "екскурзиантите" са включени и подобаващ брой журналисти и оператори от различни медии.

  Остана скрито и кой поема разходите на тези журналисти и медии до Индия и Виетнам, за да отразяват визитата на председателя на Народното събрание? Говорим за транспорт, хотели, храна, и т.н.

  Все пак в Народното събрание си има дирекции и експерти за тази работа, на които плащаме заплати.

  Кой и по какъв критерий определи кои медии и кои журналисти ще съпровождат председателя на Народното събрание до тези далечни държави? Това казионните медии, които обслужват властта ли са?

  Ще се поинтересуват ли депутатите от опозицията, които присъстваха в делегацията по тези въпроси? Говоря за депутатите от ПП "Възраждане", БСП и ИТН. 

  Ето това е скандал, особено, ако се окаже, че данъкоплатеца е платил десетки хиляди за частни медии, които да бъдат обслужващ персонал на властта!

  Журналистика – това е да публикуваш онова, което властта не иска да види публикувано - другото е пропаганда.

  Поради тази причина една малка група журналисти ще бъдем винаги неудобни и гонени.

  Аз лично съм подготвил заявление за достъп до обществена информация и след като го внеса, вероятно ще ми забранят достъпа до Народното събрание като журналист, но да видим.

  Бъдете здрави!

Димитър Байрактаров

4 Коментара

Майна

преди 3 месеца

Интересно...Значи,не е трябвало да взима представители на опозицията..,а? Точно преди дни Алтернатива за Германия постави въпроса защо при посещението в Китай ( тя го проведе едва ли не като,,частна,, визита ) тя не взе представители на AfD ..?! И, същата , глобална служителка отговори ( нещо позорно) , че Тя ще прецени кой да вземе , защото това е политика на Нейния кабинет..Та ти си седнал да апелираше за какво?! Харчат ,,парите,, на данъкоплатеца, когато става въпрос за Индия и Виетнам ,а?! Ти си ,,прогресивния,, борец? Имаше заведено дело срещу теб, за блъскане и поваляне на жена( и оправдан, или условно)..??? Борец, значи..

Коментирай

Майна

преди 3 месеца

Ей над твоята ,,статийка,, е пазителят на конституцията Пеевски. Към него въпроси имаш ли?

Коментирай

Майна

преди 3 месеца

Държа за Вашия коментар на това изявление: ,,Ние, парламентаристите, сме тези, които сме получили доверието на хората и ще защитим парламентарната република и конституционно установения ред на правовата държава. И няма да допуснем никой овластен да се опитва да се упражнява в собствена полза върху Конституцията, за да запази личния си интерес", заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Коментирай

Червената шапчица

преди 3 месеца

НФСБ и Валерката симеонов... Ура... Тъпак.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.