НЕВЕЖИ: Строителят на ГЕРБ „Трейс“ помля моста на Кольо Фичето край Бяла, за да лапне 10 млн. лева (СНИМКИ)

За проблема сигнализира потребител на социалните мрежи

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/nevezhi-stroitelyat-na-gerb-treys-pomlya-mosta-na-kolyo-ficheto-kray-byala-za-da-lapne-10-mln-leva-snimki/110706 SvobodnoSlovo.eu
НЕВЕЖИ: Строителят на ГЕРБ „Трейс“ помля моста на Кольо Фичето край Бяла, за да лапне 10 млн. лева (СНИМКИ)

За проблема сигнализира потребител на социалните мрежи

Непохватното реставриране на известния мост на Колю Фичето върху река Янтра в близост до Бяла и извършена от известния като „строителя на ГЕРБ“ Трейс Груп Холдинг предизвика огромна вълна на недоволство в социалните мрежи.

Причината е нарушение на автентичния вид и наливането на бетон на мостовото съоръжение, което е построено още преди освобождението – 1867-ма година. Възмутените отбелязват, че последният ремонт на 156-годишният мост е преди 100 години, когато при наводнение пострадват част от носещите му колони.

Финансирането на ремонта, който е на стойност от почти 10 милиона лева е по евро програма. Сериозната сума е отишла в джоба на близкия до Бойко олигарх Николай Михайлов.

Общественият скандал гръмна, след като потребител на социалната мрежа даде гласност на случая и попита дали реставрацията на известния мост се извършва по най-добрия начин. Въпросът му е подкрепен от посочването на грозния бетон, който обгражда изцяло една от колоните. Той допълва, че стойността на реставрацията е над 9.5 млн. лв.

Отец Стефан Стефанов от Русе коментира, че шедьовърът на Кольо Фичето е съсипан от хора без сърца, но с диплома.

Мостът е недвижима архитектурно-строителна културна ценност и обществеността очаква отговори от компетентните институции. Мостът е дълъг 276 м, а ширината му е 9.5 м.

Източник: narod.bg

 

2 Коментара

Баба

преди 11 месеца

Мама ви крадлива, проста, герберска...

Коментирай

Б.М.

преди 11 месеца

Що за долна лъжа? През ден пътувам през Бяла и ТАКИВА БЕТОНИ НЯМА НИКЪДЕ ПО МОСТА......

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.