Николай Хаджигенов: Зад оставката на Цацаров има гнусна задкулисна сделка

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/nikolay-hadzhigenov-zad-ostavkata-na-cacarov-ima-gnusna-zadkulisna-sdelka/5805 SvobodnoSlovo.eu
Николай Хаджигенов: Зад оставката на Цацаров има гнусна задкулисна сделка

Зад оставката на Сотир Цацаров като ръководител на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) сигурно стои някаква схемичка, сделка, или какво ли не. Ще се види какво се случва. ВСС трябва да избере за председател на Върховния касационен съд Галина Захарова. Ако представителите на ГЕРБ, ДПС, БСП и така нататък бламират избора, това ще бъде сериозен знак и обяснение за оставката на Цацаров.

Предполагам, че по тази причина Цацаров обяви оставката си. Познавайки го, задължително има гнусна задкулисна сделка". Така адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио" коментира пред TV+ и TV1 обявената от Сотир Цацаров оставка.

Според него Цацаров е върха от поредицата отвратителни главни прокурори и е показал какъв не трябва да е един главен прокурор. "Тук разбира се, изключвам Гешев, който е извън всякакви класации. Най-видимият грях на Цацаров е именно Иван Гешев", е мнението на Хаджигенов.

Ивайло Мирчев от "Демократична България" смята, че Цацаров спокойно е можел и да не подаде оставка, защото промените в структурата на КПКОНПИ предстоят скоро и вероятно ще се случат до март, който срок си поставя и сегашният ръководител на антикорупционната комисия. Той е на мнение, че с оставката си Цацаров иска да избяга от отговорност. "Няма да позволим това да се случи", закани се депутатът от "Демократична България".

По отношение на съдбата на главния прокурор Иван Гешев Ивайло Мирчев каза, че февруари месец в парламента ще бъдат внесени промените, касаещи промените в прокуратурата и ВСС. Не съм убеден, че резултат ще има за два - три месеца обаче поради много особености. Важното е да се сложи край на тази арогантност и безочие, и Иван Гешев да отговаря за действията си, подчерта Ивайло Мирчев.

Крум Зарков от БСП подчерта, че първо оставката на Сотир Цацаров трябва да стане факт, след това да се видят мотивите за нея и чак тогава да има коментари. "Промяната на политическата обстановка беше ясно, че ще доведе до тези промени. Това решение няма да спре новото мнозинство в парламента да направи качествени промени в КПКОНПИ", посочи Зарков.

frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.