Николай Радулов: Убийството на Нотариуса ще остане неразкрито, има много допирни точки с това на Алексей Петров

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/nikolay-radulov-ubiystvoto-na-notariusa-shte-ostane-nerazkrito-ima-mnogo-dopirni-tochki-s-tova-na-aleksey-petrov/126547 SvobodnoSlovo.eu
Николай Радулов: Убийството на Нотариуса ще остане неразкрито, има много допирни точки с това на Алексей Петров

Обществено достъпната информация за показното убийство на Мартин Божанов - Нотариуса, е твърде малко, защото такива случаи се разкриват само и единствено по горещи следи. Ако минат повече от 48 часа, обикновено такова убийство не се разкрива, коментира в предаването "Точно днес" на Радио Пловдив експертът по сигурност и депутат в 2 парламента проф. Николай Радулов.

Той припомни, че през последните 30 години подобни поръчкови убийства не са разкривани. "Всъщност ние имаме висока разкриваемост на убийствата, но на общата маса, от които около 90 % са битови и там много бързо става ясно кой е убиецът".

"Има много допирни точки с убийството на Алексей Петров", смята още проф. Радулов. Той посочи известни сходства - твърде много хора, които са се движили наоколо, имало е вероятно подробно изучаване на маршрути, връзките на убитите с пубични личност и хора от правосъдната система и прокуратурата също са били сериозни. 

"Не подозирам свързаност. Има различен тип убийци - в единия става дума за стрелба отдалече на снайперист, в другия става дума за изстрели с малокалибрено оръжие", подчерта експертът.

Той допълни, че в началото има голям обществен интерес, но щом спадне, случаят отива в папката "убийство с неизвестен извършител" и се забравя.

Проф. Радулов се съгласи, че Нотариуса е добре познат на полицията (съден е, конфискувани са му имоти по комисията "Кушлев") и припомни, че през 90-те убийствата често бяха точно на такива хора.

"Има проблем с низовите полицейски кадри, но що се отнася за потенциално опасни за обществото хора, би трябвало да се намерят такива ресурси", допълни експертът.

"Много е възможно "Нотариуса" да е премахнат, за да не разкаже за връзките си с магистрати, прокурори, полицаи", каза още той. 

https://frognews.bg/

5 Коментара

Чичо

преди 2 месеца

Това убийство много си прилича с онова на Къро! Възможно е да е същата група стрелци.

Коментирай

емигранд

преди 2 месеца

Г-н Радулов ,с убийството на поредният престъпник не се ли заличават следите към основните престъпници ограбвайки всичко по пътя си.

Коментирай

pipi

преди 2 месеца

ФАЛА НА СТРЕЛЕЦО. ПОЖЕЛАВАМЕ МУ ДЪЛЪГ ЖИВОТ И ЗДРАВЕ , КАКТО И МНОГО ТВОРЧЕСКИ УСПЕХИ. ЪЪЪЪ И ДА НЕ СЕ БАВИ МНОГО СЪС СЛЕДВАЩИЯ ПРОЕКТ.

Коментирай

Борис

преди 2 месеца

Много ми е интересно как от некадърен ОР по ДС в първо РУ на СГУ се става "професор"в НБУ!Може би като дрънкаш клишета като по-горните глупости или като предаваш информация на мутрите като секретар на МВР или чувствителна банкова информация на конкурентни на банката,в която работиш банки!БОКЛУС СКАПАН!А Богомил си трае!Ай сиктир келеши!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.