Номенклатурата на Топлото

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/nomenklaturata-na-toploto/26110 SvobodnoSlovo.eu
Номенклатурата на Топлото

Забелязали ли сте, че любимите оправдания на кметовете в България нямат нищо общо с административната логика и, като по правило, винаги са опаковани в политически целофан. На кмета А или кмета Б му пречат и/или общинският съвет и/или областният управител, или централната власт, но не в тяхното институционално качество, а преди всичко като образът на врага с партиен билет.

Проблемът е, че точно тук и сега всички оправдания на столичната кметица Йорданка Фандъкова за зловещата издънка с парното издишат. Почти през цялото време на нейното кметуване тя беше в компанията на удобно мнозинство в Столичния общински съвет, доминиран от ГЕРБ, премиер и правителство от ГЕРБ , а доскоро и президент от ГЕРБ. Както се казва в такива случаи, само патриархът и мюфтията не бяха съпартийци на Фандъкова.

И въпреки всички политически екстри, на които се радваше Фандъкова, годините си минаха и… нищо! Столична топлофикация си е все същата бездънна яма, обогатяваща пак номенклатурата на ГЕРБ и съсипваща нервите на софиянци.

Истината е, че никой за нищо не е пречил на Йорданка Фандъкова. И цялата отговорност си е нейна, както и на партията ГЕРБ. Поради което е крайно време софиянци да си припомнят онова позабравено от началото на прехода понятие „номенклатура“.

Използвам това понятие, защото примерът е очеизваден! Най-големият град на страната, столицата на България, ден след ден осъмва без парно и топла вода. Цялата инфраструктура на София е била поверена на кмет на ГЕРБ, контролът на този кмет беше поверен на общински съвет – доминиран от ГЕРБ, като регионален министър партньор им беше Лиляна Павлова, пак от ГЕРБ, а над всички като портрета от стената бдеше не някой друг, а самият Бойко Борисов. Ако това не са  номенклатурчици, навързани като свински черва, не знам кое е!

И всички те вкупом се въздържат да коментират факта, че по време на кметуването на Йорданка Фандъкова от Топлофикация – София във фалираната, не без помощта и на ГЕРБ, банка КТБ изчезват като лански сняг цели 90 (деветдесет) милиона лева. От години не се говори за газификация за София, а като цяло подземните комуникации на града са в трагично състояние. По два  пъти (средно ) на сезон се прави ремонт на бул. „Витоша“, за да видят софиянци колко много работи кметицата, а всъщност тя се разхожда до близките бутици в паузата между две интервюта.

И сега изведнъж всички се усетиха, че леденият дъх на чичко Снегов от българския филм „Топло“ е възкръснал. Нямало било парно! Че и топла вода няма!

И как, по дяволите, ще има? По-скоро чичко Снегов ще си намери зъбките, отколкото отговорните другари  от ГЕРБ ще свършат нещо полезно. Просто Фандъкова & Ко са прекалено заети да бранят кльопачката, за да мислят за нещо градивно.

Като се замисли човек, през 1978 г. столичната Топлофикация се контролираше от по същество идентична банда номенклатурчици. Спомняте ли си финала на „Топло“, когато Стоянка Мутафова в ролята на съдия се опитваше да раздава правосъдие. Сега сме 2017 г., а Мутафова одъртя и даже влезе в Гинес, но номенклатурчиците от ГЕРБ просто поеха топката от БСП и в крайна сметка имат всички шансове и нея да  надживеят!

И така… топло пак няма! И правосъдие няма!!

Резултат с изображение за Фандъкова

Автор Тони Стефанов

transmedia.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.