Ново нападение над Паметника на Съветската армия: Четирима са задържани

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/novo-napadenie-nad-pametnika-na-savetskata-armiya-chetirima-sa-zadarzhani/114991 SvobodnoSlovo.eu
Ново нападение над Паметника на Съветската армия: Четирима са задържани

Твърди се, че то е извършено от футболни фенове

Ново нападение над Паметника на Съветската армия. В социалните мрежи бяха разпространени кадри на футболни фенове, които нападат палатковия лагер пред паметника, палят димки и чупят плоча от монумента. След атаката на място са отишли и политици като Мая Манолова и бившия вътрешен министър Румен Петков.

"Тук имаше много полиция, които казаха, че ще разследват случая. Ние осъждаме остро тази проява и ще излезем с официална позиция от партията. Едната от жените е обгазена, а момче е със спукана скула", заяви Славчо Крумов, пазител на Паметника и народен представител от ПП "Възраждане".

Част от надписа е бил счупен с чукове. А на плочите отпред има надпис: "Искаме български паметник", който изглежда е направен опит, да бъде заличен. Според очевидци, нападателите са били около 20-30 души, а между тях и палатките е имало димна завеса, за да прикрият действията си.

Планът за безопасност на Паметника е готов и предвижда да бъде ограден, по искане на районния кмет. "Докато го има там този момумент, ще има разделение. Това е като болен зъб, който докато не го извадите ще продължава да трови организма", заяви Трайчо Трайков, кмет на район "Средец". 

Задържани са четирима за нападението над Паметника, съобщиха от МВР за NOVA. Сигнал към тях е подаден след 23:30 ч. Води се разследване. 

https://nova.bg/

1 Коментара

Yoyo

преди 8 месеца

... Докато го има там този момумент, ще има разделение. Това е като болен зъб, който докато не го извадите ще продължава да трови организма", заяви Трайчо Трайков, кмет на район "Средец"... Ей така поръчителите сами се издават .

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.