Няколко думи за отродничеството, което нашите национални теливизии налагат

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/nyakolko-dumi-za-otrodnichestvoto-koeto-nashite-nacionalni-telivizii-nalagat/136428 SvobodnoSlovo.eu
Няколко думи за отродничеството, което нашите национални теливизии налагат

Няколко думи за отродничеството, което нашите национални теливизии налагат.

Буквално за пет минути минах през трите "големи", гледайки за по минута предобедните им предавания.

БНТ - водещи двама артисти. Единият мъж пита жената каква музика харесва, ей така за начало на предаването, малко за свежест. Каква музика харесваш, Роси Кирилова, или "Хот чили пепърс"? Анорексията автоматично отговаря: "Хот чили пепърс", да не би някой да я помисли за проста. Въпросът е некоректен по правило, ама това е и целта. Нищо българско.

Премествам се на btv. Там някаква девойка разсъждава за песента "Нека да е лято" на Митко Щерев по текст на Миряна Башева. Малката говори като свидетел как стихчетата били просто летни, ама баш Митко поискал да се сложи нещо против войната за мир и Миряна турила "беше страшно лято, бушуваше война". Става въпрос за нападението на нацистка Германия срещу СССР. Другият гост добавя - сега е същото. Ние сме за мир с американите срещу лошите. Лошите в момента са руснаците. Миряна Башева се обръща в гроба - няма как! Някакви случайници обърнаха една българска песен в защита на някои си...

Следва Нова и, разбира се, Гала с панелистите. Там е обичайното говорене за холивудските звезди като за комшии: ма как Джоли цака Брад Пит с децата, обаче той си е виновен, щото със сигурност е бил лош. Ми, мъж, как да не е лош?

За пет минути в нашите национални телевизии толкова!

Всичко хубаво за добрите американи и всичко лошо за българите...

Зоя Б. Деянова

3 Коментара

Аква

2 months before

Какво е лига на нациите? Лига?¿

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.