НЯКОЙ ПОМНИ ЛИ???  НЯКОЙ ПОКЛОНИ ЛИ СЕ ВЧЕРА???

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/nyakoy-pomni-li-nyakoy-pokloni-li-se-vchera/130630 SvobodnoSlovo.eu
НЯКОЙ ПОМНИ ЛИ???   НЯКОЙ ПОКЛОНИ ЛИ СЕ ВЧЕРА???

НЯКОЙ ПОМНИ ЛИ??? 

НЯКОЙ ПОКЛОНИ ЛИ СЕ ВЧЕРА???

30 март, 1944 година, Великобритания и САЩ извършват най-жестоката бомбардировка над българската столица. Столицата е нападната от 450 бомбардировача Б-24 „Либърейтър, Б-17 „Флайнг Фортес”, Б-25 „Митчел” и „Халифакс”, придружени от 150 изтребителя Р-38 „Лайтинг”.

В 9,45 ч. София е бомбардирана както при варварската бомбардировка на Дрезден с т.н. „бомбен килим”.

В 10,10 ч. градът е бомбардиран повторно. Хвърлени са около 3000 фугасни и около 30 000 запалителни бомби, разрушени са 3575 сгради. Жертвите са над 4 хил. загинали и ранени.

ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА ЗАГИНАЛИТЕ БЪЛГАРИ

Мажд Алгафари

10 Коментара

BLIMAN

преди 1 месец

....тяхната мамица мръсна..и сега нищо не се е изменило...НАТО, шменти капели..бил отбранитен съюз, пълни лъжи..а онзи Х. заслужава да му се отрежат топките, вднъж за винаги..!

Коментирай

Димитър

преди 1 месец

Абе, ние помним, ама какво от това... И е важно да се уточни, че именно тази е най-тежката бомбардировка над София, а не 10.01.1944 . Не знам защо, но никога не се споменава този факт, и като че ли нарочно се акцентира върху 10 януари, не е случайно и има някакъв замисъл. В по-стари източници се говори за ДВЕТЕ големи бомбардировки, но след "промените" се фокусира вниманието само върху първата от тях. Защо? Бомбеният килим ли? Целенасочен геноцид над цивилното население? Но човек има откъде да се информира, примерно от книгата "Летящи крепости над България" - Румен Руменин

Коментирай

Стефан

преди 1 месец

И на фона на това толкова мекерета евроатлантичета и краварски гъзоблизци...

Коментирай

ннннннн

преди 1 месец

ннннннн

Коментирай

Йорданов

преди 1 месец

Софиянци нищо не помнят, по-точно не искат да си спомнят!Дано не им се случи максимата, че който не помни историята е обречен да я преживее отново!

Коментирай

Херодот

преди 1 месец

Роби сме били и роби си останахме. Народ , който не помни историята си е осъден да я повтаря.

Коментирай

Олигофренка

преди 1 месец

Кой ще помни такива неща...Ние не помним нито кой ни е обстрелва нито кой ни е освободил Стои ли паметника на американския войник в София..стои.А къде е на Освободителите паметника ?

Коментирай

Ачо

преди 1 месец

Мадж,ти си голям българин и голям патриот.Жалко,че самите българи не знаят своята история.

Коментирай

Йорданов

преди 1 месец

Софиянци не помнят или по - точно не искат да си спомнят.Дано само не им се потвърди максимата, че който не помни историята е обречен да я преживее отново.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.