Няма да се уморя да казвам, че ЗАКОНА за фалита на физическите лица е от изключителна важност за всички хора

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/nyama-da-se-umorya-da-kazvam-che-zakona-za-falita-na-fizicheskite-lica-e-ot-izklyuchitelna-vazhnost-za-vsichki-hora/113290 SvobodnoSlovo.eu
Няма да се уморя да казвам, че ЗАКОНА за фалита на физическите лица е от изключителна важност за всички хора

Няма да се уморя да казвам, че ЗАКОНА за фалита на физическите лица е от изключителна важност за всички хора.

Той води след себе си макроиконоически последици.

Вместо Асен Василев и компания да се чудят как да издоят малките и среди фирми с повече данъци, нека приемат един нормален закон, който да задържа в България хората изпаднали в неплатежоспособност, а не да ги кара да мигрират. Така техните данъци ще се плащат в България, както и разходите им за живот ще се правят тук.

Благодарение на Valentina Ivanova публикувам в коментарите линк към статия на Lex.bg която обобщава отрицателното мнение на съдиите от ВКС и СГС.

Притеснителното е, че нито едната колегия не отчита факта, че не е нужен ликвидатор в процедурата по фалит на изическото лице.

Видно е че в този закон са взаимствани постановките от търговската несъстоятелност, но не исля, че едно физическо лице има кой знае какво имущество, че да е нужен синдик за да се разпродаде имуществото му.

Все пак мнението на СГС е доста по-прецизирано от това на ВКС.

И да знаете, този закон не става дори за дебат. Той на практика отмена възможността да се обявява личен фалит, без значение кой какво ви обяснява и прокламира

Васил Кендов

1 Коментара

Ние ЧСИ-та-та

преди 9 месеца

сме вьзмутени от това което сте написали.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.