НЯМА ДА ВИ СТИГНАТ ЗАТВОРИТЕ

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/nyama-da-vi-stignat-zatvorite/113514 SvobodnoSlovo.eu
НЯМА ДА ВИ СТИГНАТ ЗАТВОРИТЕ

 

Бравос, ашколсун, машалах! И отново бравос! Ей това чакахме. ДоживЕхме! Прокуратурата се разработи. Едва изпратил съобщението си на Магарев, и престъпникът беше разкрит и с повдигнато обвинение. Направо имам усещането за отрицателно време. Е, на пръв прочит не виждам нищо заплашително, ама това е защото министърът е нежна, чувствителна душа и се плаши от всичко. Нежна душа, повтарям, не е като вас, путинисти такива, които при такова съобщение ведро и свежо ще пратят пожелания на майката на пишещият, родата до девето коляно, котката му лелина и ще приключат случая! Ама министърът е чувствителен към таквиз работи и уплахът е налице. Но прокуратурата бди! Тя не спи! Новата рИформирана прокуратура работи на пълни обороти. Всеки прокурор нон стоп е във фейсбук, за да лови престъпници, разпечатват се публикации, лични чатове и коментари и се пишат обвинителни актове! Бравос, казах!

Особено съм впечатлена от немедлените прокурорски дела, защото преди половин година подадох сигнал до службите, че са заплашвали семейството ми и мен на лични съобщения и то доста по-брутално /аз, признавам със срам и съжаление, не съм нежна душа и трудно ми дреме от заплахи, пък било те и брутални/, но обратна връзка - йок. Явно съм оперативно безинтересна прокуратурата да ме защитава. Или пък някоя от службите. Прост български гражданин, така да се каже, съм.

Виждам обаче един проблем - само аз последните два месеца съм видяла такива пожелания към Магарев, че то затворите ще отеснеят, ако решат да повдигат обвинения за всички. На практика почти всеки нормален човек може като едното нищо да мине на държавна издръжка за години напред. И тогава - какво? Ще просите европейски средства за построяване на нови затвори?

Безработният човек, който си е излял душата и си е казал какво мисли за министъра, е арестуван и с обвинение. Министърът, предал българските национални интереси, носещ знамето на чужда държава, работил за чужда държава, е защитаван от прокуратурата. Всъщност в коя държава живеем ние? В България? Или в Украйна?

Елена Гунчева-Гривова

1 Коментара

Констанца

преди 2 месеца

Пълен позор сме! Хак ни е и правителството, и министър му Магарев! Случаи като цитирания за прокурорската неглижираност на "простите граждани" - с лопата да ги ринеш. И нищо, нищо, нищо... Хора, събудете се, лошо ни се пише, а иде и още по-лошо!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.