Няма по-оправян народ от българския през последните 33 години

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/nyama-po-opravyan-narod-ot-balgarskiya-prez-poslednite-33-godini/119494 SvobodnoSlovo.eu
Няма по-оправян народ от българския през последните 33 години

През последните 33 години какви ли не знайни и незнайни герои не му се изредиха, за да го оправят българския народ. През какви ли не механизми на оправяне не преминахме, а желаещите да ни управляват се множат все повече и повече. И, ако трябва да бъдем честни определено успяват да ни оправят.

Оправянето започна с масовата приватизация, когато ни раздадоха акции и казаха, че сега ние ще бъдем собственици на предприятията. И ни оправиха! Милиони oстанаха безработни и се превърнаха в бели роби в чужди държави. Все пак, да не бъдем черногледи. Имаше и оправени. Тези, които заграбиха предприятията, нарязаха ги на скрап, продадоха ги и… се оправиха.

Същите тези, не спряха да ни оправят и да се оправят.

Оправиха ни и когато ограбиха спестяванията ни, превръщайки ни в най-бедния народ, но все пак оправен. Имаха и стимул да продължат да ни оправят, тъй като преди 33 години населението на България бе почти девет милиона души и то трябваше да бъде оправено.

Днес след голямото оправяне, населението се е стопило с цели три милиона души, а само като се вгледаме с каква неизчерпаема енергия се вихрят новите оправачи. Да, да това са децата и внуците на старите оправачи, които още по-настървено оправят народа, нищо чудно и да ни заличат като народ с тези темпове на оправяне?

Какво ли ще правят тогава оправачите, когато останат без народ за оправяне? Вероятно ще започнат да се оправят един друг.

Димитър Байрактаров, MEDIAMALL

1 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.