Общината маха златната арка пред „Св. Александър Невски“

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/obshtinata-maha-zlatnata-arka-pred-sv-aleksandar-nevski/122824 SvobodnoSlovo.eu
Общината маха златната арка пред „Св. Александър Невски“

Столичната община ще премахне временната арка пред "Св. Александър Невски" и ще организира "публична дискусия за създаване на модел за намеса в градското пространство", съобщиха от "Московска" 33.

Арката била част от събитието на 1 декември, когато бяха запалени коледните светлини на площада. Тя била част от "цялостна концепция за обживяване и превръщане на площада пред храма “Св. Александър Невски” в пешеходен и от коледно-новогодишната кампания с мото “Светлината в нас”, включваща цялото празнично осветяване на площада, както и серия от събития и концерти.

Дизайнът на златната арка бил дело на екип от градски артисти, обявени във фейсбук събитието за старт на кампанията, съобщават от СО.

"Кампанията "Светлината в нас" се реализира от Столичната община с подкрепата на Mastercard и Kaufland. Дизайнът и реализацията са дело на Фондация "Колективът", креативния директор Владимир Герасимов и сценографите Ева Вентова и Заря Врабчева", пише във въпросната фейсбук страница на събитието.

Първоначалният замисъл за присъствието на арката било "тя да привлече внимание и по художествен начин да подчертае новостта - пешеходната зона и осветения храм".

За поставянето й били взети необходимите разрешителни и съгласувателни процедури, които регулират дейността на общината към момента.

"През януари ще организираме и отворена експертна дискусия, в която да анализираме опита и обратната връзка и да направим правила за дългосрочното ползване и развитие на площада от граждани и туристи. Тогава ще имаме време да обсъдим и вземем предвид най-добрите практики и ще предложим промени в реда по организирането на събития, за да може София и нейните инициативи да отговарят на най-високите стандарти", заявяват от СО.

Одобрението на проекта е било дадено от дирекция „Култура“ на Столичната община. Стойността на цялостната организация по старт на коледната кампания е 50 000 лв. и включва провеждане на концерт, сцена, осветление, декорация.

trud.bg

1 Коментара

Посетител

преди 2 месеца

Боже! Нима някой се е засрамил?!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.