Общо 80 плочки радиоактивен америций са открити в Пловдивско

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/obshto-80-plochki-radioaktiven-americiy-sa-otkriti-v-plovdivsko/143058 SvobodnoSlovo.eu
Общо 80 плочки радиоактивен америций са открити в Пловдивско

Трима души са задържани, а двама от тях са с с повдигнати обвинения след акцията на ДАНС, прокуратурата и МВР, при която е открит радиоактавния метал америций 241. Изотопът е намерен на няколко адреса - в Пловдив, в Карлово и в близки села. 

Открити са общо 80 плочки - 44 бр. в Пловдив, 35 броя в Карлово и още една в село Първенец. Притежанието на веществото е забранено, тъй като е опасно за хората. 44-те плочки, намерени в Пловдив, са открити в автомобил, като се предполага, че задържаните са търсели купувач. 

На брифинг наблюдаващият прокурор по делото заяви, че са повдигнати обвинения на двама мъже. Претърсен е имот на още един мъж. Задържаните са на 61 и 63 години. И двамата задържани имат търговски дружества. 

offnews.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.