Оневиняват мутрите от „Аркус Сигурност“ за побоя над момиче на Слънчака

Босът на дискотеката се ползва с чадър от МВР и прокуратура

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/onevinyavat-mutrite-ot-arkus-sigurnost-za-poboya-nad-momiche-na-slanchaka/113347 SvobodnoSlovo.eu
Оневиняват мутрите от „Аркус Сигурност“ за побоя над момиче на Слънчака

Босът на дискотеката се ползва с чадър от МВР и прокуратура

Няма да има последствия за нанесения от мутрите на охранителната фирма „Аркус Сигурност“ и босът на дискотека „Габана“ на Слънчака за нанесения побой над момичето, което бе вързано с белезници и проснато на земята пред безпомощния й приятел.

 

Това пророкуват запознати със задкулисната задруга между шефовете на охранителното дружество, собственикът на „Габана“ и местната полиция и прокуратура.

 

Видеокадри от побоя, който трима охранители на „Аркус Сигурност“ нанасят над проснато на земята с белезници на гърба младо момиче, докато друг бодигард поваля на земята опитващ се да помогне на приятелката си младеж пред дискотека „Габана“ в Слънчев бряг, отприщиха вълна от недоволство в социалните мрежи и създадоха неприятности на несебърската прокуратура, на която ще се наложи да намери начин да оневини биячите.

 

Видеото от побоя над беззащитното момиче показва, че се е състоял миналата събота в 4.30 часа след полунощ, а цяла седмица след инцидента от полицията и прокуратурата в Несебър все още не са установили самоличността на цивилното лице със сив суитчър, което рита в главата окованото с белезници и проснато на земята момиче.

 

Вместо това от районната прокуратура в Несебър вече търсят начини да омаловажат мутренската изцепка, взимайки под внимание единствено показанията на работещите в дискотека „Габана“ и охранителите биячи от „Аркус Сигурност“.

 

Според техните думи пребитото момиче е било изведено от дискотеката заедно с друго момиче и с младеж от компанията й, тъй като е буйствало.  Оказа се, че трима от гардовете, чиито лица се виждат на видеокадрите с насилие, първи са подали сигнал срещу клиентката – тя била проявила агресивност към тях, удряла, плюела и обиждала с грозни епитети.

 

В Несебър и в Слънчев бряг обаче е публична тайна, че бургаската охранителна фирма „Аркус Сигурност“ е поставена буквално над закона по Южното Черноморие и че десетки криминално проявени техни служители безпричинно малтретират клиенти на нощни клубове, драстично превишавайки правомощията си.

 

Охранителната фирма „Аркус Сигурност – Бургас“ е смятана за неформална собственост на несебърския мафиот Димитър Жилязков – Митьо Очите. След като през 2019 г. морския Ал Капоне беше обявен за издирване и впоследствие арестуван в Истанбул, стана известно, че той е работил като „консултант“ в охранителното дружество. Според нелепото обяснение на управителя на „Аркус Сигурност“ оттогава Иван Владимиров, Очите бил назначен, за да се „реинтегрира“ в обществото след поредното излизане от затвора през 2015 г.

 

Макар официално Митьо Очите вече да няма дялове в „Аркус Сигурност“, публична тайна е, че той има влияние в охранителното дружество и е сред собствениците в сянка. Иначе основният акционер в „Аркус“ е Георги Дросев, регистриран в зората на демокрацията като крадец на автомобили. Другият собственик е зърненият бос Бенчо Бенчев - Бенката, бивш председател на О6щинския съвет в Бургас, нашумял като ятака на Митьо Очите. Макар Бенчев да беше подсъдим заради това, че е превозил с микробуса си издирвания от МВР Димитър Желязков към Истанбул през лятото на 2019 г., той се отърва невредим по делото за укривателство.

 

„Всички полицаи, които отговарят за реда в Слънчев бряг изрично са предупредени лично от шефа на полицията в Несебър да не закачат охранителите от „Аркус“, а напротив – да им съдействат при необходимост.

 

Със здрави връзки в МВР и в прокуратурата в Несебър се ползва и собственикът на дискотека „Габана“ в Слънчев бряг Йордан Николов. Бизнесменът от Благоевград е сред собствениците и на плажния бар „Кики бийч“ в Слънчев бряг, както и на заведението „Баунс“, където си партнира с Антон Александров. Твърди се, че Николов, който е известен с прозвището Габаната заради любовта си към тоалетите на „Долче и Габана“, представлява интересите на братята Красимир и Николай Маринови – Маргините в бизнеса със заведения в Слънчев бряг.

 

Показателен за полицейския и прокурорския чадър, с който се ползва Данчо Габаната в Несебър, е фактът, че това лято бизнесменът шпори из Слънчев бряг тузарско „Ламборгини“ в зелен цвят, но без поставена регистрационна табела нито отпред, нито отзад. Разправят, че миналото лято Габаната се измъкнал невредим, след като мъртвопиян блъснал с джипа си полицейска патрулка.

 

Иначе Районната прокуратура в Несебър е образувала досъдебно производство по случая с арестуваната от охранители туристка в дискотека „Габана“ в Слънчев бряг, като досъдебното производство е за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Отсега обаче може да се предвиди, че нито един от охранителите няма да бъде осъден за хулиганство, а самоличността на цивилното лице със сивия суитчър няма да бъде установена.

Източник: Уикенд

1 Коментара

Ма що ходят на слънчев бряг?

преди 9 месеца

Луди ли са? В тази кочина? Иначе в булгаристан нищо ново. После гърците и турците са им виновни.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.