Опростачването на един народ....до пълно оскотяване. Защото такива им трябваме

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/oprostachvaneto-na-edin-naroddo-palno-oskotyavane-zashtoto-takiva-im-tryabvame/53451 SvobodnoSlovo.eu
Опростачването на един народ....до пълно оскотяване. Защото такива им трябваме

Оскотяването на част от българския народ буди притеснение. Развъдили са се немислещи, просташки изказващи се екземпляри без елементарно възпитание и мисъл. По стара байганьовска традиция, напират да изразяват простащината си публично, за предпочитане като част от политически партии.

Някои партии са се превърнали в концентрати на невъзпитани, немислещи и просташки настроени диваци, които като разярени павиани се нахвърлят върху всеки, който не е съгласен с мнението им. Фактите се отричат до степен на абсурдност, а вождът се възвеличава до божествена същност, непогрешим и единствен. Когато се появи сред партията си, плясканията на чела в пода пред него, снимките, посвещаването на стихове и плетене на образа му на една кука, минават в границите на психиатричните отклонения. 

Българският народ се е опростачил до степен на вредност за общността. За заето паркомясто се убива. За казана накриво дума се бият като побеснели животни. За обида са готови да прегазят човек. Мъжете нямат елементарно уважение към жените и обратното, младите се подиграват на възрастните, държавата я няма никъде. 

Опростачването на един народ....до пълно оскотяване. Защото такива им трябваме.

Елена Гунчева-Гривова

1 Коментара

Име

преди 1 година

А някъде бях чел, че има толкова извисени хора, които е много трудно да ги обидиш. Просто приемали такива опити по друг начин. Поради широтата и нивото, на културата и възгледите си. Такива бяха идеалите преди. Днес Диоген просто е изгасил фенера си. Толкова е разочарован. Много сте права, уважаема госпожо Гунчева. Много сте права, уви!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.