ОСТАВКА НА ГЕШЕВ ИЛИ НЕ - КОЕ Е ДОБРО ЗА БЪЛГАРИЯ?

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/ostavka-na-geshev-ili-ne-koe-e-dobro-za-balgariya/110233 SvobodnoSlovo.eu
ОСТАВКА НА ГЕШЕВ ИЛИ НЕ - КОЕ Е ДОБРО ЗА БЪЛГАРИЯ?

Уф! Смятах да не пиша повече за Гешев - стига, баста, хватит! Но изглежда полемиката около него се разгаря с нова сила и тези, които по-рано искаха оставката му, сега се превръщат в негови защитници! Има дори лица, на които "им е жал за него", защото са принудени да гледат как плазмодии, които са "близали обувките му", сега размахват сатъра и му искат оставката.

Полемиката около Гешев компрометира всички държавни институции и личности. Защото и тези, които по-рано искаха оставката му, а сега го защитават, са част от криминокрацията. Те си разменят удари, подозрителни са към това, какво готви противникът с тази оставка, тях не ги интересува справедливостта - и двата лагера плюят на правдата. Ето защо, когато едните защитават Гешев, другите го нападат, а когато първите искат да се отърват от него, вторите застават зад гърба му и пищят, че косъм не бива да падне от плешивата му и бръсната до блясък шамандура.

Тая игра на котка и мишка, в която котката и мишката непрекъснато разменят местата си, може да продължи безкрайно. Тя показва, че двата лагера - Боковият и Радевият - са скачени съдове. Всъщност, че те са дупе и гащи, разбрахме още когато Радев ни натресе ПП, чиято умилителна "идеологическа близост" с Герб, днес е явна за всички.

Гешев бил невинна жертва на заговор, на Гешев му бил устроен атентат от неговите подчинени с цел да го компрометират и отстранят - врещят някои. Бабини деветини! Гешев сам си организира псевдоатентат, с цел бетонираниране на разклатения си пост - и за това има предостатъчно улики, но никой не желае да изтъкне и чуе тези улики.

Гешев бил решил да се опълчи срещу гербаджийските си ментори и лично срещу главната Мутра, Гешев бил решил да съсече мафията с "меча на Темида" и паднал в неравен бой, но щял да се върне и да нанесе смъртоносен удар на стоглавата хидра - грачат други. Абе вие нормални ли сте или чавка ви е изпила мозъците? Кому зорлем натрапвате ролята на борец срещу мафията? На курносия ( чипонос ) чичо с каскета ли? Та той е най-обикновен лакей на мафията - като такъв се изкачи на високия си пост и като такъв се търкулна от него. Ориста, което го постигна, е участ на всички употребени салфетки, с които престъпниците изтриват мръсните си ръце. След което ги хвърлят в кошчето за боклук. Без обяснения и извинения. 

Автоатентатът на Гешев със сигурност е инсцениран със знанието на Боко и на американското посолство. Обаче не успя. И разбира се, съучастниците тутакси се отвърнаха от злополучния автоатентатор. Никой не приема провалът да се впише в собствената му сметка.

Гешев не само не е герой, борещ се срещу мафията, но е много опасен национален предател, защото отдавна лично заиграва с американците и в момента, в който се усети разобличен, веднага хукна при тях да си купува индулгенции. Но на каква цена? Сигурно на висока -  сметката ще я плати България. В момента Гешев не си е купил реабилитация - това е невъзможно, но поне си е осигурил убежище.

Както много пъти писах, той няма да дойде тук и да мъсти, разобличавайки довчерашните си господари. Това го правят хора с друг характер и друга биография.

Някому си било станало "жал за Гешев", заради исканата от подчинените му оставка, защото главният прокурор ( все още настоящ, а не бивш ) бил "жертва на властови пуч като тоя срещу Тодор Живков". Чудя се как се хвърлят в публичното пространство подобни фалшиви квалификации - явно от скудоумни и безсъвестни източници. Властови пуч в случая няма - просто мафията иска да се отърве от свой непоправимо компрометиран служител и търси политически дивиденти - съставяне на правителство - върху оставката му. За сравнение на Гешев с Живков и дума не може да става. Бай Тошо не беше цвете за мирисане, но от него сме видели повече добро, отколкото зло, а какво видяхме от Гешев? Една озъбена, арогантна мафиотска неправда. Мачкане на съдебната власт до степен тя окончателно да се превърне в придатък на мафията. "Жал за Гешев"? Явно, на пишман "правозащитника" Екимджиев, позволил си да изрече горните думи, не му е жал за хилядите жертви на овластената престъпност, чиято маша беше и си остава Гешев. Да изпитваш "жал за Гешев" е позорно състояние на духа, указващо в каква степен българското общество е привикнало с криминокрацията и какъв респект питае към нейните служители. Дори когато идолът рухне от пиедестала, свикналият да го боготвори простосмъртен, ронейки сълзи, изпитва желание да събере "осколките" и да ги върне в олтара.

Да оставим настрана факта, че оставката на главния прокурор е акт, несъизмерим с държавния преврат, узурпирането на държавната власт, промяната на държавното устройство и завладяването на страната от чужди сили, което се състоя на 10 ноември 1989 г. Този, който приравнява кокошката до коня, искаха ни пробута кокошка вместо кон.

Гешев не е жертва, а престъпник, елиминиран от съучастниците си. Най-обикновен епизод в отношенията между бандити. Никаква жал за такива. Да изпитваш жал към Гешев днес, е все едно да изпитваш жал към Боко утре.

Ясно е и за слепците, че Боко в момента иска оставката на своя аватар Гешев, поради лични и партийни интереси. Без да е чел Макиавели, той действа по изпитания макиавелистки принцип - "да променим нещо, за да си остане същото". Но оставката на Гешев обективно е в интерес и на българския народ. 

Трябва да се радваме, че мафията надига сплотен глас за оставката на Гешев. Това е добре за българското общество, това е победа! Началото на победата! Същината на въпроса е какво ще стане подир тази оставка! Нужно е оставките да продължат, да има митинги за оставките на цялата мафиотска котерия в съдебната власт и прокуратурата - сарафовци, тодоровци, целия "магистратски" гнилоч. Трябва да се ампутира до здрава плът. Защото цялата система нетърпимо вони на мърша.

Чорапът взе да се разплита. Да дръпнем с все сила конеца! 

И помнете - всеки, който го усуква: "ама аз исках по-рано оставката на Гешев, сега вече не я искам" - не е приятел на България!

Милена Върбанова

6 Коментара

Генчо Гунчев

преди 11 месеца

Милена, аз няма да Ви опонирам. Напротив! И все пак, има нещо което ме смущава. Някога /Боже, от гледна точка на времето стана "някога"/ когато любимеца на женската част от България размяташе един кожен шлифер от престъпление на престъпление, все се опитвах да обърна внимание, че този Главен секретар, пристига на мястото на поредното убийство почти едновременно с извършването му. И тогава в едни сфери се разчистваха сметки и труповете падаха като зрели круши на есен, но вместо да се потърси сметка на този "оторизиран фактор" и има ли отношение към това, той - напротив, растеше и растеше и стана Политик № 1 на тази държава. И сега, когато стана "незаобиколим стълб" в тази българска политика, разчистването на сметки с другите политици много ми прилича на онзи физически острел, от времето му на Главен секретар. И, Вие, Уважаема Милена, ми казвате, че е добре? Не, не искам да Ви опонирам, но някак си не мога да се съглася с Вас.

Коментирай

Милена Върбанова

преди 11 месеца

Г-н Гунчев, изразете се директно, нищо не разбрах.

Коментирай

Милена Върбанова

преди 11 месеца

Дали сте съгласен или несъгласен, Гешев трябва да подаде оставка.

Коментирай

Справедлив

преди 11 месеца

Българите първо трябва да се определим като независима и самоуправляваща се държава, да създадем основата и след това да мислим за прокуратурата. Сега сме една държава в клинична смърт.

Коментирай

Генчо Гунчев

преди 11 месеца

Да! Гешев задължително трябва да си иде! Това първо! Второ: Този тумор, наречен Българска прокуратура, несменяеми, част от Съдебната власт, останала в наследство от соца, Сталин и Вишински завинаги трябва да изчезне! Прокурора е адвокат на държавата и нищо повече. Т.е. който днес олицетворява тази държава, няма как да ползва адвоката на вчерашния властник. И накрая, Вие сте достатъчно прозорлив човек, за да имате нужда да обяснявам думите си.

Коментирай

Петров

преди 11 месеца

Питам се ако Гешев си иде кой ще дойде? Ще бъде по-добър от него ли? Запитайте се защо аджеба искат да го махнат? Тук определено има уловка.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.