От няколко години живеем устойчиво в драм-ком. Знаете ли какво е това?

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/ot-nyakolko-godini-zhiveem-ustoychivo-v-dram-kom-znaete-li-kakvo-e-tova/141440 SvobodnoSlovo.eu
От няколко години живеем устойчиво в драм-ком. Знаете ли какво е това?

От няколко години живеем устойчиво в драм-ком. Знаете ли какво е това? Същото като сит-ком, ама с елементи на драма. 😉 Сит-комът (situation comedy) е например "Приятели", а драм-ком може да е отделен филм, може да е сериал, а може да е класическа сапунка с елементи на смешни фрази. 

От няколко години българите живеем в сложен тюрлюгювеч от драм-ком-сапунка и затова всяко ново ТВ реалити, дори онези, в които участниците се трепят един друг, коват пирони с глава и висят на един крак върху колове във водата, не може да се мери с бурните емоции на нескончаемият полит-драм-ком от типа "сапунка". 

За постоянния съспенс и забава се грижат най-добрите сценаристи - полит- ентусиасти, които се обиждат един друг така цветисто и динамично, че не можем да им насмогнем на лексиката и словосъздаването. 

Общият знаменател между драм-кома като филмов формат и нашите политици е пълната незаинтересованост от големите теми в живота, извън конкретната ситуация. 

Изправени сме пред съспенс едно: Кой ще реди листите на ДПС и достатъчно ли е Доган да има нов партиен печат, за да бъде с по-голямо право пред Централната избирателна комисия пред този, който ще представи ДП? Какво правим ако на входа на ЦИК започнат да се бият с печати по главите представители на ДПС-атата? Защото според съдебното решение ДП продължава да Е председател. И из пространството са се запремятали едни сараи, дерибеи, фесове, потури... 

Идва драм-смешка две: БСП може изобщо да не успее да се регистрира за изборите! Таман там сториха някакво обединение, събраха се под летящата чиния на Бузлуджа, гушнаха се, простиха си, устремиха се към пълна победа, калесаха се отново и...подалата оставка Конелия - бам! - ми тя била в оставка, но била още председател. И понеже е много диалогична, възлага на свои хора да вършат нейната работа, щото новото ръководство не било легитимно. 

Ау! Другарко Конелия! Това не е монархия и няма вариант в който еднолично да посочите регент! Вие сте това, което сте. И онова, което упълномощените от Вас ще сторят тепърва, е атакуемо в съда. 

Докато се случват тези драм-ком съспенси, хей така, между другото, отново грейна лицето на пишман фолк-певачка, която от седалката в колата си демонстрира как се "шмърка" енергийна напитка (явно автомобилните седалки са подходящи и за интервюта за министри, и за енергийни напитки). Но не това е същинският проблем, колкото и потресаващо нагла да е певачката. 

Оказва се, че Комисия за защита на потребителите е подала сигнал за новия прахов продукт към Министерство на здравеопазването преди няколко месеца, но оттам няма никаква реакция. Нула.

Тоест трябваше вече залавяната след употреба на кокаин натокана кака да покаже как се прави "магистралка" с напитката, за да реагира цялата държава в рамките на един ден. 

В същото време, 500 000 българи, които от години живеят на воден режим, нямат нито една причина да гласуват. Защо? Те само се надяват децата им да се махнат и никога вече да не се върнат в домашната пустиня. 

Та това е то драм-ком. Не мога да си представя дори какво шоу ни очаква!

А те - политиците ни - се чувстват точно така - че държат юздите и че могат да ръчкат коня ;)

Лияна Панденлиева

3 Коментара

Мирмидон

2 weeks before

Е, Панделиева, ти беше "красивото лице на българската демокрация" и здраво ни я рекламираше, помним. Защо сега се оплакваш от нея?

Коментирай

Александров

2 weeks before

Какво искаше да кажеш? Нищо. Празнословие.

Коментирай

Александров

2 weeks before

Какво искаше да кажеш? Нищо. Празнословие.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.