Отец Иван разкри името на следващия патриарх, назова и „сивия кардинал“

Той започна гладна стачка заради решението на Светия синод да касира избора на нов Сливенски митрополит

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/otec-ivan-razkri-imeto-na-sledvashtiya-patriarh-nazova-i-siviya-kardinal/129739 SvobodnoSlovo.eu
Отец Иван разкри името на следващия патриарх, назова и „сивия кардинал“

Той започна гладна стачка заради решението на Светия синод да касира избора на нов Сливенски митрополит

„Мисля, че дядо Йоан ще бъде новият патриарх. Дядо Николай даде назад и ще остане „сивия кардинал“.

 

В Светия синод са се обединили за това решение. Днес ще има решение и какво мен да ме правят. Аз съм им трън в петата. Трябва да го изкарат. Ясно им е, че аз няма да отстъпя. На мен ми е ясно, че те не могат и няма да направят заден ход“, обясни свещеникът в ефира на bTV.

 

Той започна гладна стачка заради решението на Светия синод да касира избора на нов Сливенски митрополит и да не приеме за легитимни резултатите от проведеното гласуване на първия тур .

 

Протестът е безсрочен, а духовникът напълно се отказва от храна и вода. Отец Иван е пред Сливенската митрополия. Говори седнал заради липсата на сили.

 

„Добре се чувствам. Често съм гладувал. Не е проблем. Изкара ме моето несъгласие с днешната политика на Светия синод, с отношението на митрополитите към свещенството и редовите християни. Аз съм от 30 години свещеник.

 

Дълго са трупани несъответствия с това какво трябва да бъде християнинът и как да изглежда. Църквата се е превърнала в етикет на това, което трябва – празен лозунг, който не важи за нея“, добави отец Иван.

Източник: blitz.bg

 

1 Коментара

Зеля

3 months before

Свещениците са тези, които са близко до хората. "Висшия" клир са монаси, които са далеч от проблемите на хората и са си самодостатъчни. Затова в нашата Църква проблемите са много....

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.