Отровиха царски орел и още 13 животни в Странджа

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/otroviha-carski-orel-i-oshte-13-zhivotni-v-strandzha/128620 SvobodnoSlovo.eu
Отровиха царски орел и още 13 животни в Странджа

Мъртви животни и редки видове птици са открити в Западна Странджа, съобщават от Българското дружество за защита на птиците, предаде БНТ. Сред тях са царски орел, млад морски орел, три мишелова и девет чакала.

Най-вероятната причина за смъртта е незаконно използване на отрова срещу вълци и чакали.

Загиналият царски орел е мъжката птица от гнездящата в района двойка, в която през последните години са наблюдавани чести замени на птиците – сигурен сигнал за висока смъртност. Женската е наблюдавана близо до мястото на инцидента и за момента изглежда добре.

Преди броени дни екипът на БДЗП с обучено куче за борба с отровите в дивата природа стартира редовни патрули в ключови местообитания на царски орли в Сакар и Западна Странджа.

Обученото куче Барс и неговият водач Николай Терзиев са успели да открият и вероятната отровна примамка.

Предстоят изследвания в Спасителния център на Зелени Балкани в Стара Загора, за да се установи причината за смъртта на намерените животни.

frognews.bg

1 Коментара

Отровиха царски орел и още 13 животни в Странджа

преди 1 месец

"Информацията за това, че ядрени отпадъци може да бъдат заравяни в Добруджа или Странджа стана ясна от писмен отговор на министъра на енергетиката Румен Радев на въпрос на депутата от ДПС Джевдет Чакъров."

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.