Отвратително! Режат на парчета Паметника на съветската армия

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/otvratitelno-rezhat-na-parcheta-pametnika-na-savetskata-armiya/123213 SvobodnoSlovo.eu
Отвратително! Режат на парчета Паметника на съветската армия

Горната част на централната фигура на Паметника на съветската армия вече е отстранена. Днес продължава неговото унищожаване пред очите на обществото, което е неспособно да защити историята си.

Снощи дейностите по демонтажа бяха придружени и от протест на „Възраждане“, чиито симпатизанти се бяха събрали около оградата на паметника. От другата страна на паметника пък се провеждаше мирен флашмоб в подкрепа на преместването на монумента. Привърженици и противници на демонтажа влязоха за кратко в словесни пререкания.

Наред с „Възраждане“ и БСП президентът Румен Радев също скочи срещу демонтажа. „Обикновено който няма решение за настоящето и визия за бъдещето, воюва с миналото. Варварското унищожаване на паметници не е само опит за заличаване на историята, но изостря силно общественото противопоставяне. Защото разрушаването на един паметник води неизбежно до отрицаването на друг паметник“, обяви той пред журналисти снощи и предупреди, че „българите няма да гледат безучастно“. 

Видно е, че паметникът се унищожава пред очите ни, разфасовайки го като парче месо.

otupor.com

5 Коментара

moitoi

преди 4 месеца

Летищата в Полша Словакия и Румъния от които ще излитат украинските Ф-16 ще бъдат цели за Руската Армия!!! Да прибавим ли ...от България???

Коментирай

Генчо Гунчев

преди 4 месеца

Жалки твари! Недостойни, продажни и безродни слагачи! Едни същи имена и родове на тази територия бяха: 1. Ибрикчиите на османлиите; 2. Доведоха оня козел первезник за цар, който ни натресе две национални катастрофи; 3. Присъединиха България към тристранния пакт; 4. Поведоха България по "светлия път на социализЪма и комунизЪма", но само до толкова, до колкото да получават благословията на Москва; 5. и Днес са първи евроатлантици! Едни и същи отрепки, мръсната пяна на всяка промяна. Промяна, шумно взъхвалявана само и само нищо да не се промени! И не се е променило!

Коментирай

Божидар Николов

преди 4 месеца

Целта на разрязването и унищожаването на ПСА е само една и тя е да се насъскат едни Българи срещу други Българи! Това е целта на САЩ, които искат да предизвикат Гражданска ВОЙНА в България, защото номерата им с ''Ваксините'' и български войници срещу Русия се провалиха! НИКОЙ да НЕ се ВРЪЗВА на КРАВАРСКИТЕ им ИГРИ, защото ще ЗАГУБИМ и Хора и Територия! САЩ ВИНАГИ ПЕЧЕЛЯТ САМО от ВОЙНИ и БЕЗРЕДИЦИ! БЪДЕТЕ УМНИ и МИСЛЕТЕ ВИНАГИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.