ПАТЕТИЧНИ ДИТИРАМБИ ЗА МАФИЯТА

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/patetichni-ditirambi-za-mafiyata/110767 SvobodnoSlovo.eu
ПАТЕТИЧНИ ДИТИРАМБИ ЗА МАФИЯТА

 

Реди патетични дитирамби за „държавността”  и „стабилността  на държавата” досадният Н. Алгафари:

„Много от крайните хора, било от ГЕРБ или ПП, вият сега, че това е ужас и се сърдят, но забравят, че има нещо малко по-голямо от тях самите и от самите им партии. Това, което като че ли го осъзна Борисов, е, че държавността, стабилността на държавата и общото добруване на хората е много по-важно от всички политически лидери взети заедно и от всички тези крайно недоволни от едно или друго политическо решение и развитие в страната.”

И защото имало „нещо малко по-голямо от тях самите и от партиите им”!

И в името на „държавността и стабилността на държавата” било абсолютно необходимо и неизбежно да се цалнем, гушнем и хвърлим едни други в обятията - за „общото  добруване”!

Да се гушнем с кого – с вездесъщата Мафия!

„Мафията е мащабна форма на организирана престъпност, способна да се намесва негативно (чрез корупцияизнудване, директно насилие и други незаконни начини на оказване на влияние и облагодетелстване) в развитието и нормалното функциониране на държавата и в личните дела на хората.”

(Интернет)

След толкова години отявлено мафиотско управление, довело държавата до колапс и тотално и безгранично развратило и покварило обществените нрави и отношения у нас - отново призиви за продължаване управлението на Мафията!

Под шаблонните и клиширани, високопарни, кухи и фалшиви дитирамби за „държавността, стабилността на държавата и общото добруване на хората” въпросният задник – и хиляди подобни лекета и службогонци – има/имат  предвид единствено „държавността” и „стабилността на държавата” не за „общото”, а за собственото си „добруване”!

Пък дали Мафията ще се изпере и легитимира, ще си развява самодоволно, безскрупулно и безнаказано байрака, както досега – и ще безчинства, коли и беси наред и напред по свое усмотрение – на кой му пука!

Пинизът е: ние, които сме се вредили на трапезата – да останем там и да лапаме!

НИКОЛАЙ РИЗОВ

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.