Павета върху кал на провлака в Несебър (втора част)

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/paveta-varhu-kal-na-provlaka-v-nesebar-vtora-chast/52761 SvobodnoSlovo.eu
Павета върху кал на провлака в Несебър (втора част)

​​​​​​

В събота на 25.02.2023 г на редакционния имейл пристигнаха тревожни сигнали от граждани на Несебър. Поводът за това стана случай който нашата медия отрази преди по-малко от месец.
Ремонтът на провлака между стария и новия град разбуни духовете в общината и изключително притесни несебърлии. Оказва се, че фирмата изпълнител предлага на общината “павета втора употреба” с които да “ремонтира” указания в договорът участък от провлака.

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/izpolzvani-paveta-varhu-kal-na-provlaka-v-stariya-nesebar/52231

На 12.02.2023 когато излезе нашият репортаж, (може да проследите този линк) това действие на Общинската Управа, заедно с кмета Димитров беше още под съмнение за голяма част от жителите на Несебър. Сега вече е факт. Будни граждани изпратиха до нас снимков материал от който и с невъоръжено око става ясно, че паветата са наистина втора употреба, настилката под тях не следва и елементарните технически параметри, а факта че материалите са доставени в почивните дни говори просто за продължаване на действието по “схемите”.

Схемите които естествено вървят може би под ръководството на сегашния общински съвет и на кмета Николай Димитров.

Жителите на общината се питат до кога Несебър и жителите му ще се третират, кого хора втора употреба и до кога местната управа ще рискува статута на града?

Подобни прояви от страна на управляващата върхушка в общината, обаче поставят под риск тяхната предизборна кампания. С действията си през последната година кмета на града и по-голямата част от общинските съветници загубиха доверително на избирателите. Анкета сред жителите на общината направена анонимно чрез социалните мрежи показва, че кмета на Несебър се ползва с едва 30% от одобрението на гражданите, а общинския съвет получава 37% подкрепа.

Тези данни естествено не са окончателни, с подобен род действия общинарите и градоначалника биха загубили и повече до началото на кампанията през есента.

Жителите на община Несебър казват, че е време за промяна на досегашния модел.

Текст: Димитър Димитров 25.02.2023

http://pogled.eu

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.