Пернишкият прокурор Бисер Михайлов биел жена си всяка седмица

От години залагал на юмручното правосъдие

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/pernishkiyat-prokuror-biser-mihaylov-biel-zhena-si-vsyaka-sedmica/119162 SvobodnoSlovo.eu
Пернишкият прокурор Бисер Михайлов биел жена си всяка седмица

От години залагал на юмручното правосъдие

По всичко личи, че скандалният пернишки прокурор Бисер Михайлов отново ще се измъкне сух от поредния криминален сюжет в семейството му. Припомняме, че той бе арестуван през миналата седмица, след като 15-годишната му дъщеря Боряна подаде сигнал за нанесен от него жесток побой върху съпругата му Биляна.

Няколко дни след екшъна, Софийският градски съд пусна Михайлов на свобода, без мярка за неотклонение, а колегите му дори не протестираха съдебното решение.

 

Аргументът на съда да пусне на свобода прокурор Бисер Михайлов е повече от показателен за съществуващия двоен стандарт в съдебната ни система и не само. Твърди се, че на този етап от разследването е невъзможно да се установи, че той е категоричният извършител на побоя над съпругата му.

Развоят на събитията около бащата на 19-годишният бияч Васил Михайлов подсказва, че в близко бъдеще Михайлов-старши ще бъде напълно оневинен от съда за домашното насилие.

 

Юмручното правосъдие се разиграва в нощта срещу фаталния петък 13-и. Малко преди полунощ на спешния телефон 112 постъпват две обаждания от прокурорската дъщеря. Тийнейджърката Боряна съобщава с треперещ глас, че майка й лежи в безсъзнание на пода, а баща й държи нож и обезумял се заканва, че ще я заколи.

 

Органите на реда пристигат в дома на Михайлов подозрително късно – в 1.20 ч.

„Получихме съобщение от дежурния прокурор в Софийската градска прокуратура за скандал в дома на прокурор от Перник. Незабавно за там замина следовател", обяснява градският прокурор на София Илиана Кирилова.

Незабавно, незабавно, колко да е незабавно: чак час и половина след подадения сигнал ченгета идват на адреса – време, в което жената е можело жената да бъде убита.

 

Разследванията на магистратите. се извършват само от Софийската градска прокуратура, затова и случаят е бил докладван на тях, а не в Перник. Следователят направил оглед на мястото, разпитал и съседите. Показания обаче не били взети от родителите на Бисер Михайлов, макар те също да живеят в къщата.

 

Любопитна подробност е, че според следователя нямало данни за употреба на алкохол и наркотици. В Перник обаче е публична тайна, че прокурор Бисер Михайлов е алкохолик и пие от обяд.

 

Под въздействието на високоградусовите напитки той става изключително агресивен. Битата съпруга Биляна заедно с дъщеря си била откарана в болница, а на прокурор Михайлов беше повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна повреда в условията на домашно насилие. Според закона подобно престъпление се наказва с лишаване от свобода от 2 до 4 г.

 

Потулването на случая  започва още на следващия ден. В странно телефонно интервю пред Нова тв, дадено от болничната стая, пострадалата прокурорска половинка отрече да е яла бой от мъжа си.

 

„Мъжът ми никога не ме е бил. Синината под окото ми най-вероятно е следствие от удара от падането. Имах някакъв лек оток, който впоследствие премина надолу към окото. Не е от побой. Конфликтът беше обикновен битов скандал. Категорично не съм жертва на домашно насилие!

 

Снощи се случи обикновен спор между нас, който прерасна в скандал. Обикновен битов скандал, какъвто има във всяко семейство...“, разказа доста неубедително Биляна Михайлова, а всеки би могъл да заключи, че тя бе силно уплашена и не казва истината.

 

Ден по-късно в съдебна зала пернишкият окръжен прокурор Бисер Михайлов също яростно отрече да е посягал на жена си. Двамата се скарали заради проблемите с правосъдието на сина им Васил, както и заради слабите оценки, които напоследък имала в училище дъщеря им. Показанията на 15-годишната прокурорска щерка също претърпяха промяна – ден след подадените от нея сигнали на спешния телефон Боряна забравя, че е видяла татко си с нож в ръката и пред следовател споделя, че просто се уплашила, когато видяла майка си паднала на земята и се обадила на спешния телефон, за да й бъде оказана по-бързо адекватна медицинска помощ.

 

Съседи на Бисер Михайлов, пожелали анонимност по обясними причини обаче свидетелстват, че пернишкият прокурор е станал пословичен с побоите, които редовно нанася над жена си.

 

„За никого в Перник не беше изненада задържането на Михайлов по обвинения в домашно насилие. Та той бие жена си буквално всяка седмица – всички знаят това. Става особено агресивен под въздействието на алкохол. Съпругата му многократно е бягала по нощница от дома си по късни доби, за да се спаси от юмруците му“, разказват комшии на скандалния пернишки прокурор.

 

Според думите им преди около 4 години Бисер Михайлов нанесъл публичен побой над жена си в популярния пернишки ресторант „Елдорадо“, и то пред очите на над 20 очевидци. Нито един от слисаните клиенти на заведението обаче не посмял да повика полиция, като собственикът на ресторанта все пак се намесил и отървал прокурорската половинка от шамарите на съпруга си. На следващия ден сутринта Бисер Михайлов лично пристигнал в ресторанта заедно с тогавашния заместник-директор на полицията в Перник, за да изисква записите от камерите да бъдат изтрити.

 

Жителите на миньорския град са на мнение, че агресивният нрав на сина на Бисер Михайлов – 19-годишният Васил, се дължи именно на възпитанието, дадено от баща му.

„Прокурорският син Васил Михайлов е умалено копие на татко си, а като малък редовно ядеше бой в дома си. Васил редовно е ставал свидетел на побоите, които баща му е нанасял над майка му, а самият той също беше жертва на домашно насилие. Питайте съучениците му, те ще ви разкажат как като ученик Васил редовно ходеше на училище с белези по цялото тяло, нанесени от удари с колан“, разказват перничани.

 

Прокурорският син Васил Михайлов се прочу преди година с множество побои, нанесени над негови съграждани, останали неразследвани от полицията в Перник. След като случаите на агресия станаха медийно известни, срещу наследника на Бисер Михайлов бяха образувани четири дела. Съвсем наскоро Васил бе обвинен и за заплаха за убийство, отправена към приятелката му Боряна. 20-годишното момиче, което е било гадже в продължение на две години с прокурорския син, разказа в телевизионно интервю, че докато е била к него, системно е била бита и заплашвана от Васил.

„Дори не мога да назова точната бройка на случаите, в които съм била удряна от него – многобройни са“, казва инквизираната Боряна.

 

Пернишкият окръжен прокурор Бисер Михайлов не за първи път забърква името си в криминална афера. През есента на 2010 г. агенти на ДАНС и антимафиоти от  ГДБОП го арестуваха по пижама, а брат му Васил беше изкаран по бельо с белезници дома си при полицейска акция срещу лихварската империя на обвинителя.

До акцията се стигна, след като срещу Бисер Михайлов бе подадена жалба, че заплашвал свои длъжници, на които давал пари назаем. В жалба съпругата на пернишки бизнесмен, близък приятел на магистрата твърди, че била заплашвана със заливане с киселина и отвличане на децата.

 

 

Обвинителят отпуснал кредит от 30 000 лева и получавал месечни лихви от 3700 лв. Освен това принудил жената и съпруга й да поемат задължения за 20 000 лева. Въпреки сериозните обвинения, Бисер Михайлов беше освободен още същия ден срещу символична парична гаранция, а делото срещу него и брат му беше прекратено впоследствие.

 

Сигнали срещу Бисер Михайлов е пускал и серийният убиец Станислав Ангелов – Сиси, който изтърпява присъда доживотен затвор с право на замяна за убийството на Цветелин Карпузов, Ангел Христов и Биляна Кръстева. Преди едно от съдебните заседания Сиси пусна сигнал, в който обвиняваше Бисер Михайлов във връзки с организираната престъпност. Той твърдеше, че прокурорът редовно играел карти с наркобоса Васил Арарски – Райко Кръвта, който беше показно разстрелян през 2005 г. и че бил един от маститите лихвари в миньорския град“.

 

Въпреки перманентните крими скандали около Бисер Михайлов, сина му Васил и неговия брат, пернишкият  окръжен прокурор все още е част от държавното обвинение.

Очаква се в следващите дни изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов все пак да поиска отстраняването на самозабравилия се Бисер Михайлов от Окръжната прокуратура в Перник.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

 

3 Коментара

Генчо Гунчев

8 months before

Той кютека е като пиенето и като секса, трябва да е ритмичен, без върхове или спадове. Иначе стават аварии. Пиеш, биеш, ебеш и всичко е наред. Госпожата каза по ТВ, че е доволна

Коментирай

Олеся Zelle

8 months before

Та благоверната съпруга на прокУрорина,толкоз много го обича,че за нея е душевно- физически оргазъм да изяжда някой друг тукать от съименника си съпруг😯 . Ей,на това се казва:" Любов,докато СМЪРТТА ги раздели!"😯

Коментирай

Олеся Zelle

8 months before

Та благоверната съпруга на прокУрорина,толкоз много го обича,че за нея е душевно- физически оргазъм да изяжда някой друг тукать от съименника си съпруг😯 . Ей,на това се казва:" Любов,докато СМЪРТТА ги раздели!"😯

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.