ПИБ опроверга пазарни слухове за скорошна продажба

В Банката не е стартирана и не се провежда процедура по т.нар. дю дилиджънс, която процедура е стандартен елемент при покупко-продажбата на структуроопределящ за българската икономика актив

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/pib-oproverga-pazarni-sluhove-za-skoroshna-prodazhba-2/134302 SvobodnoSlovo.eu
ПИБ опроверга пазарни слухове за скорошна продажба

В Банката не е стартирана и не се провежда процедура по т.нар. дю дилиджънс, която процедура е стандартен елемент при покупко-продажбата на структуроопределящ за българската икономика актив

"Първа инвестиционна банка" АД е публична компания, която се търгува на БФБ и като такава спазва стриктно българското законодателство. Именно затова от банката изпратиха официална информация до КФН и БФБ, в която категорично опровергават неверните твърдения:

Първа инвестиционна банка (Fibank) не коментира пазарни слухове, но предвид потенциалното значение на публикувана в ,,Kапитал“ непютвърдена информация, базирана на неофициални източници, в противоречие с добрите журналистически стандарти, уведомяваме обществсността, че в Банката не е стартирана и не се провежда процедура по т.нар. дю дилиджънс, която процедура е стандартен елемент при покупко-продажбата на структуроопределящ за българската икономика актив.

3a нaд 30-годишната си история на българския пазар, Fibank се утвърди като нaй-голямата и авторитетна бaнка с български капитал. B това си качество тя винаги е представлявала интерес за български и чуждестранни инвecтитоpи. 3а вcяка минала и бъдеща промяна в структурата на собствеността на Банката, българската общественост е научавала и ще продължи да научава единствено и само чрез официалните ни канали за комуникация, коментираха от ПИБ.

3 Коментара

Пламен Павлов: Подготвя се спиране на доставките на газ от „Турски поток“ през България

3 weeks before

https://obektivno.bg/plamen-pavlov-podgotvya-se-spirane-na-dostavkite-na-gaz-ot-turski-potok-prez-balgariya/ Автор:Обективно Пламен Павлов: Подготвя се спиране на доставките на газ от „Турски поток“ през България "Турски поток" и продължението му "Балкански поток", доставящ газ през България за Сърбия и Унгария. Графика: N1 След прекратяване на доставките на природен газ през Украйна от 1 януари 2025 г. се подготвя преустановяване на транзита на природен газ от „Турски поток“ през България за региона, съобщи председателят на Българската газова асоциация Пламен Павлов. Той коментира срещата на служебния министър Владимир Малинов в Белия дом, след която от пресцентъра на министерството на икономиката публикуваха изявление на служебния министър, че България ще доставя американски газ за Украйна и региона. Пламен Павлов обясни какво предстои да се случи в газовия сектор в България и Източна Европа:

Коментирай

Иван Пеев

3 weeks before

И откога "Свободно слово" е собственост на Пеевски? Доказателство - под нито една поблукация, в която участво името му не са рзарешени коменрари. Достатъчно нали!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.